vrijdag 25 september 2009

Oude Poek en baby Gizmo.


Gisteravond mochten wij op bezoek komen bij de oude Poek en baby "Heidepoesje" Gizmo, oftewel Miss Gizz, Gizzemis etc. Wij houden het even op "Giz" want dan hoeven we niet zo veel te typen....
De Poek bekeek ons vanaf de trap. Ja, want je weet maar nooit wat voor volk er over de vloer komt, en in nood moet je wel kunnen vluchten. Al spoedig had de Poek gelukkig door dat er geen reden was om de benen (poten) te nemen en kwam hij er gezellig bij. Daarbij moeten we ook opmerken dat het al aardig richting etenstijd kwam, dus een reden temeer voor Poek om in de buurt van de keuken te blijven, heh? Zo is dat.


De kleine Giz vond het bezoek van mevrouw Katblad eerst een beetje eng, maar toen dat mens niet gevaarlijk bleek ging zij haar eigen gangetje weer. En dat was natuurlijk spelen, spelen en nog eens spelen. Want daar ben je tenslotte jong voor.



Eerst moest even gekeken worden of er toevallig niet nog meer bezoek kwam. Dat kun je natuurlijk het beste bekijken door het raam.


Toen werd de jacht op de muis geopend. Een hangend exemplaar, jawel. Daar kun je lekker tegenaan meppen en dan heb je dus een vliegende muis; die zijn erg aantrekkelijk. En Giz liet ons zien dat zij erg goed is in het vangen van vliegende muizen.



En Giz liet ons ook zien dat zij een prima gebitje heeft.....




........en dito klauwtjes. Arme muis.



De Poek moest natuurlijk wel van bovenaf te boel in de gaten houden. Zelf doet hij niet zoveel met vliegende muizen, maar kijken hoe een ander daarmee zooit is altijd erg vermakelijk.



Voor Giz stond vervolgens het uitdagen van Poek op het programma. Dat vond Poek zelf wat minder geslaagd. Wij waren getuige van wat gebrom en gemep over en weer, maar dat liep verder niet uit de klauw.



Toen eenmaal de wijn, olijven en kaas op tafel kwamen, moest daar natuurlijk aan geroken worden. Niet dat dat mocht; nee Giz, niet op tafel als er menseneten geserveerd is! En vooral geen gedonder in of met de glazen, heh? Maar Giz moet nog heel veel leren.



Als haar mens dan tenslotte de bakjes met kattenvoer staat te vullen, moet Giz daar natuurlijk een oogje op houden. Het balanceren op het smalle randje van de stoel gaat maar net goed! Maar Giz oefent veel en wordt er steeds beter in. Alleen zal de stoel, als Giz wat zwaarder is geworden, ongetwijfeld gaan kiepen; dat deed hij nu al bijna. Wij adviseren het mens van Giz alvast uit te kijken naar andere eetstoelen...




Het bezoek had een flesje meegenomen. Op zich niet zo interessant, maar de zak waarin het verpakt was dus wel. Daar kon namelijk een balletje in worden gestopt en dan kon Giz het razendsnel eruit vissen.



Dit balspelletje moest natuurlijk heel vaak herhaald worden. Alleen die touwtjes heh? Nee, die waren niet zo handig.



Ziet u de bui ook al hangen? Ja, want je kunt namelijk met je kop door die lus en dan heb je de poppen aan het dansen. En Gizmo dus ook. Een klassiek voorbeeld van hoe het niet moet.....




Wij waren er te laat bij. Voordat we er erg in hadden, had de Giz haar kop door de lus heengestoken. En toen brak de pleuris uit. Giz wilde wegspringen maar de zak bleef om haar nek hangen. Er volgde een paniekerige renpartij door de hele kamer. We schrokken allemaal heel erg, maar Giz natuurlijk nog het meest.



Deze foto snappen wij zelf ook niet zo goed, maar de Giz maakte het mee en daarom hebben wij hem toch maar geplaatst. Gelukkig kwam er snel een eind aan de paniek en kwam Giz met de schrik vrij. Giz bracht zich in veiligheid door naar boven te verdwijnen en de lussen aan de zak werden direct door haar mens verwijderd. Het zal echter best nog een poosje duren voordat Giz de (papieren) zak weer vertrouwt en er weer mee gaat spelen.
Het duurde nog even voordat Giz besloot naar de beneden te komen, dus wij mochten haar boven bezoeken. Discreet als we zijn, hebben we daar geen plaatjes geschoten. Wel kunnen wij u vertellen dat de Giz (en Poek dus ook) beschikt over een comfortabele bank, een enorme speelgoedvis en een riant dakterras met vele, interessante planten.
Tijdens de maaltijd kwam Giz gelukkig weer bij ons zitten, maar viel tenslotte, geheel tegen haar zin, op haar stoel in slaap. Het was dan ook een zeer drukke dag geweest en morgen zou het vast weer erg druk worden!
Wij danken Poek, Giz en hun mens voor hun gastvrijheid!

7 opmerkingen:

De Poek zei

Allemaal leuk en aardig zo'n klein ding, maar waarom al die aandacht? Ik woon hier nu al bijna 10 jaar en ben maar één keer vastgelegd voor een reportage in het Katblad. En die plek moest ik toen ook nog delen met de Pluis. Die kleine woont hier nog maar net, en dat bevalt me eerlijk gezegd helemaal niet, en heeft het lkb al menig maal opgesierd. Is er tegenwoordig dan helemaal geen resprect meer voor de oude medekat? Brom!

de fotograaf zei

Nou Poek, effe kalm aan heh? We hebben je immers uiterst "voordelig" op de kiek gezet, vind je ook niet? En je vindt die "kleine" best wel leuk, al wil je dat niet toegeven. Toch?

ina zei

Gizmo is heel wat eleganter dan Igor. Zij is een echt dametje, terwijl Igor meer op een babybeertje lijkt. Qua buik lijkt hij momenteel erg op Iwan. Zou dat misschien aan ons liggen? Onze meisjes zijn toch slank, maar die jongens! Bij Igor houden we het voorlopig maar op babyvet.

Katja zei

Zo hé, die klauwen van Gizmo !!!

Annemieke zei

Poek is leuk en Giz is erg schattig! Ben wel benieuwd naar de moeder van de heidepoesjes. Best een prestatie om zoveel zulke schattige baby-katjes te krijgen!

Hans zei

@Annemiek.

De moeder van de heidepoesjes is niet te benijden. Zoals je weet ben ik 'De Bioloog'.

Fokkers van katten en honden denken dat een rasteefje of raskat die door een rasvreemde reu of kater (zeg maar een zwerver) gedekt is, erfelijk belast wordt en nooit meer een gewenst nest kan krijgen. Zoals nog steeds veel mensen denken dat je een soa van een wc-bril kan krijgen. (sic!) Nog niet zo gek lang geleden werden ouders van blafbeesten en poezen met een verkeerd nest ook afgemaakt of straat gezet. Genetica en biologie is fokkers nou eenmaal vreemd (geld niet. . . ) Ik hoop dat de moeder van de heidepoesjes nog in leven is of niet op straat is gezet.

Annemieke zei

@Hans

Ben zelf geneticus, dus begrijp dat het inderdaad een fabeltje is dat het volgende nest niet raszuiver meer zou kunnen zijn - ik hoop dat de heidemoeder nog leeft...maar met mensen die zes jonge katjes op de hei zetten weet je het natuurlijk niet...