zondag 8 februari 2009

Vieze poten.


De Boez:
Ze zegt dat ik me niet goed was. En niet vaak genoeg ook, nee.



Nou, dat kan wel kloppen. Ja, want ik heb nooit tijd daarvoor. Erg druk ja. Ja, met van alles en nog wat.



Maar dus niet met wassen nee.
Wat ik allemaal doe? Zo op een dag?



Wel, ik probeer om mijn mens op tijd uit bed te krijgen. Gewoon bovenop haar springen ja. Nee, ik ken nog geen andere truukjes, maar dan komt nog wel. Voorlopig werkt het. Dat springen ja.
Nou, dan gaan we eerst op de bak. Als zij naar beneden gaat dus. Ja, dan moeten we allemaal tegelijk. Nee, is niet handig met maar twee bakken. Daar komt inderdaad ruzie van.
Daarna krijgen we dus eten. Ik voor junior en Japekop en mevr. Troy voor senior. Ik ben altijd het eerste klaar. Dat moet wel, anders pakt mevr. Troy mijn eten af. Nee, ik mag niet meer oma zeggen, want dan voelt ze zich zo oud. Terwijl ze gewoon oud is, maar dat wil ze denk ik niet weten.
Na het eten gaat het raam open. Het poezenloket ja. Als het koud is niet zo lang, als het niet zo koud is wel lang. Ja, soms uren. En het is heel leuk bij het poezenloket. Wie er allemaal langskomen? Nou, Cera dus bijna elke dag, Bel de Franskat, maar die is meestal vervelend, dan oom Iwan en oom Charli ook ja. Oom Japekop gaat altijd op verkenning en mevrouw Troy moet alweer snel naar boven voor een dutje, dus dan zit ik vaak alleen bij het poezenloket. Ik zie dan wat er allemaal gebeurt in de Katbladstraat. Er gebeurt best veel ja.
En als het loket weer dichtgaat, vind ik dat jammer. Ja, dan ga ik met brokjes lopen zooien. Of ik maak een zooi van de bakken. Nou, gewoon korrels eruit werken en verspreiden door de kamer. Vindt ze niet zo leuk nee. Dan roept ze soms: Stop daarmee en ga je eens een keer wassen, monster! Ja, dat ben ik dan. Maar ik moet 's middags wel even slapen. Dan heb ik dus ook geen tijd om me te wassen. En daarna weer spelen en zooien en dan komt het avondeten alweer.
Ja, na het avondeten gaan oom Japekop en mevr. Troy naar boven. Nee, dan wil ik niet mee. Dan ga ik dus even op de bank zitten en dan heb ik eindelijk tijd om me even te wassen. Erg vieze poten ja, dus daar ben ik wel een tijdje mee bezig.
Nee, wassen is niet mijn hobby, zal ik maar zeggen. Ik heb er gewoon geen tijd voor! Vindt u dat een probleem dan?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

een echte jongen!

Anoniem zei

Geweldig, inderdaad geen tijd voor wassen. Het leven is veel te leuk. Genoten van jullie log.

Groetjes
Kanjers van de Polder

marian zei

Je doet hier wel erg je best en het valt niet mee al dat wit schoon te houden ennuh wat schreef je nou, gaan WE op de bak.. gaat dan de volledige redactie op de bak? Ik probeer me dat voor te stellen....

Annemieke zei

Je poten zijn wit, daar zie je ieder vlekje en smetje op! Dus helaas, daardoor zul je je poten vaker moeten wassen Boez. Want een kat met vieze poten, dat kan ECHT niet!

Mevrouw Katblad zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Mevrouw Ina: wat bedoelt u?
Kanjers van de Polder: wie is u? Klinkt erg spannend!
Peettante marian: Ja, we gaan met zijn drieen op de bak. De hoofdredacteur gaat op een waterding want die heeft haar eigen eh.... toilet! Dat heeft u toch ook?
Mevrouw Annemiek: watvoor kleur hebben uw poten dan? Zeker zwart heh?