woensdag 4 februari 2009

Drukke boel, deel 1.


Wij moeten even voor zaken naar de Hoftuin. Omdat wij niet willen dat onze laptop met katbladadministratie wordt gestolen, sluiten wij deur en raam, dus kattenloket. De Boez weigerde binnen te komen, dus laten wij hem achter zonder vluchtmogelijkheid. Hij neemt plaats op het bloementafeltje, om daar op onze terugkomst te wachten. Als u goed kijkt, ziet u hem daar zitten.....


In de Hoftuin aangekomen, zien wij tot onze verrassing Iwan lopen. Hij vertrouwt ons toe dat hij geen plannen heeft maar zomaar wat aan het rondkuieren is. Hij wil graag met ons mee, maar wij vertellen hem dat wij eerst nog iets moeten doen. Qua zaken dus. En of hij bereid is op ons te wachten. Wel, dat is hij.


Dus als wij even later weer op straat staan, komt Iwan onze richting uit.
Wat heeft hij ons te vertellen?


Wel, Iwan klaagt. De tuin vindt hij maar niks. Kale boel. Tja, schuld van het seizoen, maar toch. Dooie boel vindt Iwan, en dus geen lol aan.


Hij toont ons even een aantal slappe, stukgevroren bladeren. Wroet er even met zijn neus in, alsof dat helpt! Wij hebben geen commentaar maar nodigen Iwan bij ons uit. Gaat hij met ons mee naar de Katbladstraat?


Wij lopen de Poort door, wetende dat de Boez daar nog zit en dus hebben wij toch wel wat haast. Immers: de Boez is nog niet zo straatvaardig en zou zomaar in moeilijkheden kunnen raken. Ons vermoeden blijkt juist. In de paar minuutjes dat wij weg waren, is Bel de Franskat komen opdagen. Hij heeft blijkbaar de Boez uitgemaakt voor oud vuil, dus is deze alvast maar naast een vuilniszak gaan zitten. De vuilniswagen kan ieder moment komen, en gelukkig zijn wij nog net op tijd om de Boez ervan te overtuigen dat hij niet gelijk een vuilniszak is. En dat wij hem nog best kunnen gebruiken.


Ja, Iwan is met ons meegekomen. Ook hij ziet Bel (niet) zitten. Bedenkt Iwan zich nu en gaat hij weer terug de Poort door naar de beschutte Hoftuin? Of zet hij door en besluit hij tot een ontmoeting met de Boez? Bijvoorbeeld?


Deze blik van Bel kennen wij nog niet. Hij steekt bovendien zijn tong uit en wij weten niet waarom. Als u zijn tong beter wilt bekijken, kunt u op de foto klikken en dan krijgt u hem vol in beeld.....
Maar, wat doet Iwan?


Iwan wil even bedenktijd. Bovendien komt net de vuilniswagen aangereden en die maakt behoorlijk wat lawaai. Maar gelukkig doen de mannen wat ze moeten doen en de zakken worden opgehaald. Dat ruimt lekker op. Bel houdt blijkbaar niet van gemeente-wielhuizen en is plots verdwenen. De Boez heeft het ook op zijn heupen gekregen, en is door de door ons net geopende deur naar binnen gevlucht. Iwan wacht tot de vuilniswagen voorbij is.


Als de zakken zijn opgehaald en de vuilniswagen voorbij is, steekt Iwan de straat over en komt richting poezenloket. Het loket is echter gesloten. Maar gelukkig is de deur open.


Hai Iwan! Leuk dat je met ons bent meegekomen en dat je weer een kijkje komt nemen op de redactie! Wat gaan we deze keer bespreken? Ben je geïnteresseerd in Cera of kom je voor de Boez? Of wil je ons iets vertellen?
(Wordt vervolgd.)

Geen opmerkingen: