donderdag 12 februari 2009

Helemaal schor van verontwaardiging...


Gisteravond kwamen wij in de Hoftuin Iwan tegen. Aanvankelijk zagen wij hem niet maar hoorden wij hem alleen maar. Hij zat namelijk bovenaan een buitentrap. Iwan maakte veel misbaar met schor en pieperig, maar toch luid gemauw. Daarna kwam hij de trap af en vroeg onze aandacht.



Iwan zei dat hij een klacht wou indienen. Omdat zijn mensen plotsklaps nog een dame voor hem in huis hebben genomen. Een oudere dame zelfs. En dat betekent natuurlijk een uitbreiding van Iwan's verantwoordelijkheden. Nu moet hij dus 3 dames in de gaten houden, en hij is bang dat hem dat teveel wordt. Bovendien gedraagt de nieuwe dame zich niet zoals Iwan dat graag zou zien. Ze is nogal onaardig, vindt hij. En krijgt ook veel aandacht, wat dan weer ten koste gaat van de aandacht voor hem, Iwan dus.




Iwan lijkt behoorlijk overstuur van deze verandering in zijn leven. Hij wil een rechtszaak aanspannen. Of wij dat voor hem willen doen?



Nee Iwan, dat doen wij niet. Maar wij willen wel onze support aanbieden. In de vorm van knuffels inderdaad.
En daar zijn wij maar gelijk mee begonnen, met die knuffels. Iwan verklaarde dat hij daar voorlopig even mee accoord gaat, maar dat hij zich zeker komt melden bij het poezenloket als een en ander uit de hand loopt. Of is het "uit de poot"?


Toen er een andere bekende van Iwan langskwam, deed hij zijn verhaal nog een keer. Blijkbaar zat hij er toch wel heel erg mee. Zijn stem sloeg er van over.



Gelukkig bood deze bekende ook haar steun aan. Ja, ook in de vorm van knuffels. En Iwan nam deze steun graag in ontvangst.



Na een poosje kreeg Iwan er genoeg van. Hij werd erg nerveus van al dat geknuffel, zei hij. En hij bood zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat hij zich ging wassen. Het was niet de bedoeling ons te beledigen, vertelde hij nog, maar hij was gewoon uit zijn doen. Wij hebben hem maar niet verteld dat wij al wisten van zijn nieuwe huisgenote, en dat zij zelfs al op onze nieuwe plattegrond staat. Af en toe moet je al te pijnlijke zaken maar even achterhouden.
En als de nieuwe dame van Iwan wat meer gewend is, gaan wij op huisbezoek voor een interview met haar. Maar dat vertellen wij ook nog maar niet. Aan Iwan dus....

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, wat een prachtig beest met al die sproeten. Is hij echt zo van streek? Hij mag best bij mij komen wonen!

Anoniem zei

Het heeft even zijn tijd nodig Iwan, maar straks ben je heel erg trots op je harem hoor! Wat wil je nou nog meer als kater ... ?!

Anoniem zei

Ach we moeten allemaal wel eens ons hart luchten. Daar weet ik als heer alles van.

Anoniem zei

Ach, arme Iwan.
Je komt echt tekort, dat zie je dadelijk.
Wij hebben Bonya in huis gehaald omdat zij al 3 maanden in het asiel zat. En als je zo lief tegen haar blijft doen als je nu doet komt het allemaal goed. Ze is nu nog een beetje onwennig, daarom krijgt zij wat extra aandacht. En ze zit ook veel op schoot, waar jij hoort te liggen, dat ben ik met je eens. Maar dat is maar tijdelijk. Straks komt ze je vast kopjes geven, dan heb je extra aandacht.

Anoniem zei

Wij wensen mevrouw Ina en Iwan en zijn meisjes veel sterkte toe. Dat er maar gauw harmonie en tevredenheid in hun huis mag heersen.