zaterdag 14 februari 2009

Japekop's uitglijer


Vanochtend, toen wij net aan ons eerste kopje koffie zaten, werden we opgeschrikt door een luid gekrijs en gegrom op het dak. Natuurlijk grepen wij onze camera en snelden de trap op naar boven. Wat was er aan de hand? Wij zagen Japekop plat op dit kleine dakje zitten, maar dan nog een flinke stap naar achteren. Voor zijn neus stond een grote rooie, die zijn kop bovenop de kop van Japekop hield. Japekop kon dus geen kant op. Ons geroep vanuit het raam haalde niets uit. Maar in dit geval moesten wij toch echt ingrijpen, anders was J'kop wellicht door de rooie het dak afgewerkt. En geloof ons, dat zou een diepe val betekenen.
Wij stapten daarom door een deur op ons eigen platte dak en zakten gelijk door een laag ijs. Maar de rooie ging er tenminste vandoor.



Vervolgens moest Japekoppie naar binnen, vonden wij. Het dak was echter erg glad. Al glibberend kwam hij tenslotte toch naar ons toe. Hij wilde niet door de deur naar binnen maar door het raam. Dat vonden wij goed. Wij snappen immers dat een gewoonte sterk telt. Alleen vragen wij ons af wie die rooie was. Was het Simba die uitgegroeid is tot een dominante rakker? Of was het een vreemde? Wij hebben nog veel speurwerk te verrichten, dat blijkt wel weer.
Onze koffie was trouwens koud geworden. Maar dit terzijde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Zooooheee ! Wat een thriller !!!
Gelukkig goed afgelopen dankzij uw kordate optreden !