vrijdag 27 februari 2009

Samen op het dakterras.


Bonya:
Ik dacht al, waar blijft de rest van die foto's? Oh, u had problemen met uw blog? Dan zal ik er verder niet over zeuren.
Ja, op deze foto hebt u goede kijk op mijn frommeloortje. Ben ik mee geboren inderdaad. Nee, ik heb er helemaal geen last van. Toen ik nog in het asiel zat heb ik wel problemen gehad ja. Oren moesten worden uitgespoten en ik moest medicijnen. Daardoor heb ik ook wat langer in het asiel moeten blijven dan mijn nieuwe mensen gepland hadden. Nee, over mijn verleden wil ik het niet hebben. Daar doe ik echt geen mededelingen over. Ik heb het liever over het heden en de toekomst ja.



Iwan heeft mij wel geaccepteerd. Ja, het is een echte goeierd, die Iwan. Maar met de twee andere dames gaat het ook goed. Nee, weinig problemen meer.



We mogen allemaal op het bed slapen. Erg gezellig ja. Nee, eenzaam ben ik hier beslist niet en bovendien ben ik erg blij dat ik hier mag wonen. Nee, het was maar niks in het asiel en daarom wil ik dat zo snel mogelijk vergeten. Dus daar is het laatste woord over gezegd, vindt u ook niet?




Lotje:
Mevrouw Katblad! U heeft nu wel genoeg aandacht besteed aan Bonya. Wij hebben hier ook een prachtig terras hoor, komt u even kijken? Denkt u om het afstapje?




Ja, wij mogen hier vrij rondlopen. Er is een kattenluik naar het terras toe inderdaad, dat heeft u goed opgemerkt. En dan ga ik graag even het dak op of op de balustrade balanceren. Zal ik u een demonstratie geven?




Nee, het is niet gevaarlijk. Bovendien ben ik erg lenig en behendig. De Hoftuin? Nee, daar kom ik niet. Misschien doe ik dat nog wel eens. Ja, als het weer beter wordt. Maar ik heb gehoord dat daar lastige lieden zitten die de aanwezigheid van anderen niet zo op prijs stellen. Dus ik weet nog niet of het ervan komt. Dat Hoftuinbezoek ja.




Ziet u hoe goed dit gaat? Ja ja, ik ben voorzichtig! Nee, geen last van artrose heh? U wel dan? Ik heb met u te doen....



Deze kant van het terras is ook erg interessant ja. Je kunt hier vandaan mooi de Hoftuin bekijken. Nee, blijft u maar beneden, dat lijkt me een beter idee.



Caja:
Ja, ik ben er ook! Nu is het mijn beurt om op de foto te gaan! En ik ben ook lenig en behendig!
En staat mijn zwarte vacht niet beeldig bij dit witte hek? Ja, dat dacht ik ook. U mag best nog wat foto's van mij maken, als u dat schikt tenminste?



Nu Lotje de dakgoot is ingegaan, mag ik op deze balustrade springen. Let u maar goed op hoe ik dat doe. Het gaat toch niet te snel voor u?



Ziet u? Niks engs aan. Sta ik er goed op? Kleurt weer mooi heh? Bij die groene klimop bedoel ik. Ja, u moet nog maar eens in de zomer terugkomen. Met een beetje geluk hebben mijn mensen dan al die dooie bloemen opgeruimd en staan er weer nieuwe. Ja, de boel moet hier wel opgefleurd worden, maar ze hebben nog wel even de tijd. Wat denkt u van voor de Paas? Oh, u wil zich daar niet mee bemoeien dus. Nee, u heeft gelijk. Mensen houden er niet van om opgejaagd te worden. Wij katten trouwens ook niet.



Even de geuren van het Hof opsnuiven. Ja, als de wind gunstig is, kun je hier van alles ruiken. Ruikt u mee? Blafbeesten ja. Nee, niet zo prettig inderdaad. Maar misschien gaat de wind zo wel weer draaien. Met een beetje geluk ja, hoe raadt u het zo.



Lotje:
Ach, daar is de oude dame. Nee, ik heb liever niet dat zij hier bovenop springt. Ze is nog niet zo gewend aan het springen op dit dakterras en daarom kan ze maar beter dichtbij de grond blijven, vindt u ook niet? En wie weet heeft zij ook wel last van artrose. Nee, ze heeft er nog niet over geklaagd maar poezen klagen sowieso nooit. Alleen als de zaak onhoudbaar wordt, ja. Aan de late kant ja, daar heeft u gelijk in. Maar dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje, ja.


Caja:
Ach, nu wil Bonya hier naar boven. Maar ik ben het eens met Lotje. De oude dame zou zomaar naar beneden kunnen vallen en daar zitten we niet op te wachten. Maar kittig is ze wel heh?
Daarbij komt trouwens dat ik het ook niet prettig vind als er iemand naast me komt zitten. Nee, daar word ik onrustig van. Samen op bed is gezellig ja, maar samen op de balustrade vind ik geen goed plan.



Bonya:
Ik vond het leuk dat u mij even kwam interviewen en dat u wat foto's heeft gemaakt. Kom ik nu in uw krant? Heeft u genoeg foto's kunnen maken? Dan mag u weer gaan. Ja, het was wel druk zo heh? Ik bedoel met zijn allen hier op dat terras. Maar leuk u te ontmoeten. Wederzijds, zegt u? Dat hoor ik graag. Wel, tot een volgende keer dan maar weer. En de groeten thuis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een aandoenlijke oude dame is Bonya !