zaterdag 21 februari 2009

Flinke wasbeurt is nooit weg.


De sirene ging weer af en klonkt heel dichtbij. Vervolgens hoorden wij kreten om hulp. Op de foto ziet u wat er aan de hand was: Storm belaagde Cera weer eens. En zij vroeg bij ons asiel aan. Wel, daar ze ons topmodel is en we haar niet in de kou konden laten staan, openden we het poezenloket en Cera sprong behendig en snel de kamer in.
Nee, het was haar niet om eten te doen. Ze wilde uitsluitend even een rustig plekje om bij te kunnen komen.



Heerlijk toch, zo'n zacht mandje op een stoel? En Cera past er precies in!



Eerst maar een wasbeurt dan. Met tevreden gesnor als begeleiding van deze activiteit.



De pootjes krijgen extra veel aandacht. Wij zien geen viezigheid, maar Cera zal wel beter weten. Bovendien moet een topmodel van een katblad meer op haar uiterlijk letten dan een gewoon modelletje (voor bijvoorbeeld een Felix-advertentie). Dat snapt toch iedereen, heh?



Zo, Cera heeft een flink borsteltje op haar tong, maar dat wisten we natuurlijk al. Wij schatten dit schuurpapiertje op "middelfijn". Ze heeft die poot al duidelijk vaker gewassen trouwens, want ze doet het met haar ogen dicht. Of zou ze stiekem door haar oogharen gluren?




Ja, een manicure moet ook op zijn tijd plaatsvinden. Gewoonlijk doe je dat thuis, maar op je werk mag ook hoor Cera!



En okselfris moet je natuurlijk ook zijn. Cera slaat echt geen plekje over!



Het buikje krijgt ook nog een flinke beurt en dan gaat de tijd dringen. Hoezo? Wel, het loopt tegen etenstijd en de redactieleden worden een tikkie ongeduldig.



Boez besteedt zijn wachttijd goed en neemt zijn klauwtjes onder tanden. Ja, al dat gewas werkt aanstekelijk! Maar er is ook iemand die het bijna niet meer houdt van de honger.




Hij heeft al een paar keer aangegeven dat hij vindt dat zijn ex-verloofde uit zijn huis moet worden geplaatst. Er zijn tenslotte grenzen aan gastvrijheid en bovendien is Japekop altijd bang dat er niet genoeg voerbakjes zijn en eten in huis is.



Mevrouw Troy gedraagt zich wel fatsoenlijk. Zij snapt dat een goede wasbeurt nu eenmaal wat tijd vergt en zo'n belangrijke activiteit mag je zeker niet voortijdig afbreken. Bovendien krijgt nooit iemand de gelegenheid van haar om ook maar het kleinste hapje uit haar voerbakje te nemen voordat ze het zelf heeft leeggegeten. Ze maakt zich dan ook totaal geen zorgen omtrent het avondmaal.




Ah, Cera rekt zich uit. Het teken dat zij klaar is. Wij zullen haar nu zachtjes doch beslist naar buiten moeten brengen......



Als de klus geklaard is en de redactie staat te smekken, mag de hoofdredacteur eindelijk een glaasje rosé. Was er vandaag niet al genoeg gefotografeerd? Nee, want de bomen en lucht weerschijnen zo prachtig in de wijn.... En dan is het: Proost!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ach, wat ziet ze er schattig uit als ze op haar nageltjes bijt !