zondag 15 februari 2009

Brute aanval!


De Boez speelde met zijn muisje en Japekoppie keek al een tijdje toe. Af en toe zat hij wat te grommen, Japekop dus. Alsof hij jaloers was op de "prooi" van de Boez. Japekop was in elk geval behoorlijk geirriteerd, dachten wij.



De Boez daagde Japekop regelmatig uit. Hij zwaaide met zijn poten in het rond en hield zijn prooi ver van Japekop verwijderd. Japekop leek steeds bozer te worden.



Boez bleef Japekop uitdagen, bleef op het kistje liggen en rolde daar heen en weer terwijl hij de muis achter de mand met speelgoed verstopte. Toen de Boez de muis weer had gepakt en voor het kistje liet vallen, gebeurde het volgende...




Japekop sprong bovenop de Boez en probeerde hem in zijn hals te pakken met zijn bek. De Boez probeerde op zijn beurt Japekoppie te bijten maar dat lukte niet.



Het volgende moment stond Boez naast het kistje en deinsde Japekop naar achteren omdat Boez naar hem stond te maaien. Toen greep Japekop Boez bij zijn keel beet en drukte hem op de grond. De Boez lag doodstil en bewoog geen snorhaar meer. Erg griezelig om te zien!




Wij hebben dit even aangezien. Hooguit een halve minuut, want wij vonden dit (als mens die dat niet begrijpt) dus niet leuk. Toen hebben wij een eind gemaakt aan deze, voor ons rare, situatie.




Japekop ging boos naar buiten en de Boez zocht zijn muis weer op, alsof er niets was gebeurd. Daarna is er tussen deze twee geen ruzie meer geweest. Ze hebben later normaal gegeten.
Wie heeft een idee over wat hier gebeurde en waarom??? Graag uw reactie!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het lijkt mij toch een poging van Japekop om te laten zien wie er de baas is. En nu is hij dat blijkbaar nog.

Anoniem zei

Dit is duidelijk het bepalen van de rangorde in huis. Dat is heel normaal bij katten onderling. Als ze eenmaal volwassen zijn en hun plaats in de groep weten, dan zal dit niet meer gebeuren. Alhoewel sommige katten erg hardleers zijn. Ik zou je willen aanraden om niet in te grijpen en ze zelf de rangorde te laten bepalen. Zolang er geen bloed vloeit valt het echt allemaal wel mee. Het ziet er enger uit dan het is. Hier vliegen ook af en toe de plukken haar in het rond. Succes! Heb je trouwens al een datum afgesproken?

Anoniem zei

De Boez reageerde trouwens prima onderdanig door stil op zijn rug te gaan liggen. Hij gaf zich over en erkende daarmee Japekop als zijn meerdere.

Anoniem zei

Inderdaad, bepaling van de rangorde.
Gewoon laten gaan (moeilijk, ik weet het). Wel toezicht houden om in te kunnen grijpen als het echt uit de hand loopt. Succes.