maandag 16 februari 2009

Een rare dag, deel 1


We gingen een rondje lopen, Japekop, Cera en de fotograaf. Eerst naar de Hoftuin toe, via de Poort natuurlijk. We waren nauwelijks de tuin binnen of Harremans sprong vanuit het niets tevoorschijn en dook bovenop Cera. Dat kon ons arme modelletje niet hebben en ze vluchtte direct de Poort weer in, terug naar de Katbladstraat. Japekop bleef voor de Poort hangen zodat Harremans niet achter Cera aan kon gaan. Bravo Japekoppie! Toch nog een beetje verliefd of gewoon een gentleman?



Toen Harremans afstand had genomen van Japekop, keek deze laatste de Poort in om te zien of zijn ex-verloofde nog in de buurt was. We zouden immers met zijn drietjes op stap gaan!



Harremans was op een bankje gaan zitten. Wij denken dat hij daar verder zijn kans wilde afwachten. Om, als Cera de tuin weer zou betreden, haar nogmaals te bespringen natuurlijk! Maar zou Cera nog wel terug willen komen?



Zo te zien dus niet. Wij namen ons voor om haar later weer op te pikken. Ja, want Japekop had zich voorgenomen enige tijd door te brengen in de Hoftuin en dan brengt niks of niemand hem van zijn plan.



Japekop maakte een korte ronde. Hij snuffelde heel even bij het kleine watertje maar had daar eigenlijk nauwelijks belangstelling voor. Waar kwam hij dan voor? Wat moest hij vandaag zo nodig inspecteren?




Cera, moedig als zij is, liet zien dat zij ons allesbehalve had verlaten. Zij kwam niet de tuin in want Harremans zat nog steeds op het bankje bij de ingang, maar was wel dicht in de buurt. Bijna in de tuin maar nog net niet. In de Poort bleef zij geduldig op ons wachten.




Ja, daar was Harremans dus nog, slechts op een paar meter van Cera vandaan. Wij spraken hem streng toe want misschien konden wij hem overhalen Cera met rust te laten. Maar Harremans is zeer onberekenbaar dus hielden wij ons hart vast. En gingen Japekop achterna. Waar was hij naar toe gegaan?




Ach! Onze eigen planten die wij nog steeds moeten ophalen! (Dat doen wij pas als het niet meer vriest, want vele potten zijn helaas gebarsten dus moet er meer gebeuren dan alleen maar versjouwen....) Japekop snuffelde uitgebreid. Hij noemt dat zelf "inspecteren", maar dat vinden wij ook best.



Ja Japekop, nog even en dan staat alles weer bij ons voor de deur. Of zitten er teveel vreemde luchtjes aan en wil je ze niet meer terug? We hebben het er straks thuis nog wel over.



Ja, allemaal nieuwe knoppen. Maar we gaan nu nog niet sjouwen. Als het wat beter weer is inderdaad. Schiet je een beetje op?



Ja, er staan ook nog planten op de trap. Dit kan nog wel even gaan duren, vrezen wij.



We besluiten Japekop te verlaten en Cera op te gaan zoeken. Ligt zij nog te wachten in de Poort of is zij ondertussen weer aangevallen door Harremans? En als zij is gevlucht, waar zit zij dan? Wij gaan dat uitzoeken en wensen Japekop nog veel succes met zijn inspectie... (wordt vervolgd).

Geen opmerkingen: