dinsdag 10 februari 2009

Last van muizen


Cera:
Nee, u was zo druk bezig dat ik maar even zonder vragen bij u naar binnen ben gekomen. Ja, ik wilde u niet storen bij uw bezigheden, vandaar. Waarom ik hier ben? Wel ik had gehoord dat u last van muizen hebt. En ik wil u graag helpen uw huis muizenvrij te maken en uw enkele handige tips te geven voor de toekomst. Ja, dat u geen muizen meer in huis krijgt dus.



Nee, hier in de huiskamer heb ik niets van muizen geroken of gezien. Ik ben bang dat het probleem in uw keuken schuilt. Loopt u even met mij mee? Naar de keuken ja.



Kijk. Hier onder de keukenkastjes liggen vaak stukjes van kattenbrokjes. Dat is niet goed nee, want daarmee trekt u muizen aan. Ik stel dus voor dat ik een paar keer per dag langskom om het schoon te maken onder uw kastjes. Ja, dat scheelt u een hoop werk en daarmee voorkom ik dat u last van muizen heeft.


Nee, vandaag ligt er helemaal niets. Dat valt me tegen eh.... mee. Ja, dat betekent dat ik hier geen werkzaamheden hoef te verrichten. Geen kruimel te zien nee. Maar dat kan heel snel veranderen. Ja, ik durf te wedden dat hier over een paar uur weer stukjes liggen. Geen nood nee, u roept me gewoon maar binnen. Nee, ik ben nooit ver weg.
Waar bewaart u de brokjes eigenlijk? U weet zeker dat dozen en zakken goed gesloten zijn? Ik zou dat natuurlijk even voor u kunnen controleren. Niet nodig?



Hier ruik ik wel iets. Nee, ik weet nog niet wat maar ik denk dat het beter is wanneer u hier een doekje overheen haalt. Voor de zekerheid inderdaad. Zal ik nog even uw aanrecht controleren? Oh, dat heeft u liever niet. Nou, dan laten we dat deze keer maar zitten. Dan zijn we nu met de keuken klaar inderdaad.



Is dit uw vest? Dat kunt u dan beter maar ergens anders neerleggen. Of ophangen is nog beter eigenlijk. Ja, als het er zo bij ligt, kunnen de muizen eronder kruipen. En ik durf te wedden dat dat niet uw bedoeling is. Ja, mijn tip van vandaag is dus: vest ophangen. Of aantrekken, dat is eigenlijk nog beter.



Kunt u die kleine hier even weghalen? Ja, zo kan ik mijn werk niet doen. Ik moet nog controleren achter uw stoel en dat gaat uiteraard niet als die kleine me lastig valt.


Nee, ik geloof dat hier ook geen muizengerelateerde zaken te vinden zijn. Geen voedselkruimels en dergelijke nee. Oh, u eet hier ook nooit? Dan zal dat het wezen. Maar blijven opletten, want die kleine kan uw voedsel verplaatsen. Ja, ik zie hem wel eens op het aanrecht en daar kan hij natuurlijk voedsel vandaan halen. En dan hier weer achterlaten ja. Met zo'n kleine weet je het nooit tenslotte.



Onder de stoel ook niks nee. Zal ik nog even uw bovenverdieping controleren? Ach, dan stoor ik Japekoppie. Hij ligt zeker weer te slapen?
Wel, dan ga ik maar weer. Misschien kan ik mij nog verdienstelijk maken bij uw buurvrouw. Ja, want als u last van muizen hebt, heeft zij dat ongetwijfeld ook.
Wat zegt u nu? U heeft geen last van muizen? Dat komt natuurlijk door mijn goede tips. Anders had u ze vast gehad ja.

3 opmerkingen:

marian zei

Wat een prachtige foto's van Cera enneh zo te zien is bijna het punt bereikt dat je Boez niet meer " die kleine" kunt noemen! Hij groeit als kool.

Anoniem zei

ja, Boez wordt inderdaad groot ! Maar hij heeft nog niet helemaal door hoe dat moet hè, een hoge rug opzetten...tenminste, de rug lukt al wel, maar bijbehorende opgezette haren en staart...

Annemieke zei

Cera kan wel een keukenverkenner worden!