zaterdag 23 januari 2010

We geven het nog niet op.


Boez' vriendje Oscar heeft al meerdere keren te kennen gegeven dat hij graag een opleiding bij ons wil volgen voor verslaggever of Verkenner A. Daarom besloten wij er maar eens een proeflesje aan te wagen. Watvoor talenten heeft Os precies in huis? Dat moesten wij natuurlijk eerst weten.
Wel, Os was zo blij dat hij met ons mee mocht en een proefles kreeg, dat hij zijn genoegen uitgebreid liet blijken door te rollen en uitgebreid te fleppen op (bijna) camerahoogte.
(U weet niet wat "fleppen" is? Nou, dat is dus lekker met je lijf (en dan vooral je kop en nek) over oppervlakten je geur achterlaten. Een soort van "schurken" dus. Liefst liggend maar alleen door de voorpoten gezakt kan het ook. Fleppen is het lekkerst op een tafel, maar kan dus ook op een bankje of muurtje.)



Ja, Oscar heeft dus vooral veel talent voor fleppen. Maar daar hebben wij als katblad natuurlijk niks aan, heh? Dus we spoorden Os aan om van het muurtje af te komen.



Os, we hebben nu een paar leuke foto's van je maar je ging mee voor een proefles, niet? Nou, vooruit dan! We gaan op zoek naar nieuws, of verkennen. Welke van de twee zal het zijn?



Helaas. We moeten u meedelen dat Os niets verkende en ook niet op zoek ging naar nieuws. Het korte wandelingetje met hem was wel erg gezellig, dat wel, maar aan snuffelen doet Os dus niet. En dat is wel noodzakelijk als je gaat verkennen. En aan goed om zich heen kijken om bijzondere dingen te ontdekken doet Os ook niet. Hij huppelde gewoon leuk mee en dat was dat.
In de Steeg van Storm was Os opeens niet zo vrolijk meer. Tja, want ze kunnen nu wel zeggen dat Storm daar niet meer woont, maar je weet het maar nooit! Dus aarzelde Oscar. Durfde hij eigenlijk wel langs dat kattenluik dat er nog steeds zit? Zou er niet opeens een duveltje uit het luikje schieten?



Nee Os, we gaan niet terug. Probeer je moed bijeen te rapen en doe stoer.
Wel, Oscar kwam tenslotte toch de Steeg door. Hij bleef dichtbij ons lopen, en aan de ene kant vonden we dat wel schattig ook. Aan de andere kant is wel gebleken dat Oscar niet toe is aan een opleiding bij ons. Waarschijnlijk is hij thans nog te jong.
We moeten overigens wel stellen dat hij, Os dus, in beginsel wel geschikt is voor het beroep van verslaggever, want hij wandelt met graagte en zonder problemen met de fotograaf mee. En dat is een allereerste en zeer belangrijke vereiste. Wij geven het dus nog niet op.....

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Fleppen zou het woord van het jaar moeten worden!
Ik denk dat Oscar zeer getalenteerd is, maar dat het er door zijn jeugdigheid nog niet zo goed uitkomt.

marian zei

Hij is wel een mooi model hoor!

Inge zei

Hij is zo lief en gezellig, niet iedere kat is een verslaggever, geeft niks hoor Oz, je bent goed zoals je bent.
Mss is de kleine nieuwe wel in de wieg gelegd voor reporter.....

de cursusleidster zei

Iedere haarfabriek heeft zo zijn talenten, je moet ze alleen maar willen of kunnen zien en ontwikkelen. En wat tijd aan besteden, heh?