maandag 25 januari 2010

Drie in de sneeuw.


Toen wij voor onze tweede zondagsronde op pad gingen, kwamen er drie haarfabrieken achter ons aan: De Boez, Cera en Oscar. Ze hadden er veel zin in en buitelden steeds overelkaar heen, dus al snel was duidelijk dat het een zooi- en speeltochtje zou worden en geen gedegen reportersronde. Nou, vooruit dan maar. Misschien was de sneeuw wel de laatste van deze winter en dus moet je dat waarnemen, heh? Daarom dus.
Op de foto hierboven ziet u Cera (dit voor de nieuwe lezers die nog niet weten wie wie is) op een (van de twee) bankjes in de Kruidentuin.



Os(car) speelt altijd graag in het centrumgedeelte van de Kruidentuin, maar liep eerst nog een rondje over de stenen palen. Hij maakte er mooie pootafdrukken op, maar dat terzijde.



De Boez wist nog niet wat hij wilde, dus ging hij er maar bij zitten en afwachten wat de anderen zouden gaan doen. Bovendien was hij al eerder op de morgen hier geweest, dus voor hem was het nieuwe er een beetje af. Ja, Boez wist al dat je door dat geploeg in de sneeuw vooral erg natte pootjes krijgt!



Cera was ondertussen de boom ingegaan. Dat doet ze wel meer en we hebben daar ook al vele foto's van, maar zo tussen die prachtig besneeuwde takken hadden wij haar nog niet gekiekt!



Ja Boez, je hebt een mooi en behendig vriendinnetje! En ze is nog slim ook! Je mag je pootjes wel samenknijpen!
Maar Boez weet dat best wel. Vandaar ook dat hij zijn ogen zo groot mogelijk maakt opdat hij niks zal missen van het schouwspel in de boom. En nu kan het nog, het kijken naar Cera.... Dus geniet maar van haar, Boezelmansje!
(Voor onze nieuwe lezers: Cera gaat binnenkort verhuizen en dus de Katbladstraat verlaten. Dat vinden wij allemaal diep treurig, want zij (Cera) is namelijk een zeer waardevolle medewerkster van het Katblad en dus DE VRIENDIN van onze Boez. Hij (de Boez) weet niet dat ze samen nog maar enkele dagen hebben....)


Gelukkig zal de Boez niet helemaal alleen achterblijven, want sinds slechts enkele maanden hebben ook hij en Oscar (op de foto) een vriendschap opgebouwd. Van de kant van Oscar bestaat deze vriendschap voornamelijk uit het zogenaamd binnen komen spelen bij de Boez, maar ondertussen dus al het lekkere eetbare dat aanwezig is op de redactie, vakkundig wegwerken. Het "niet-lekkere" wipt hij uit de etensbakjes en slingert hij door onze keuken heen.
Vandaar dat het regelmatig kraakt onder onze schoenen, maar dan weten wij tenminste: Oh, Os is weer langsgeweest. En dan pakken wij maar weer de stoffer en het blik.
Maar goed: we hadden weer een gezellige tijd in de Kruidentuin met de drie vriendjes. Van hun samenspelen hebben wij een kort filmpje gemaakt, maar dat moeten wij nog even monteren en verschijnt dus in een volgend bericht. Nog even geduld, heh?

5 opmerkingen:

Hans zei

En er heeft zich al een nieuw vriendje/vriendinnetje aangemeld toch!?

de fotograaf zei

Wel, Boez verwacht natuurlijk wel enige regelmaat m.b.t. het spelen met vriendjes, en we weten nog niet of de Nieuwe Kleine wel vaker buiten komt en dan ook nog de Katbladstraat bezoekt, heh?
Dus laten we eerst maar eens afwachten of de Kleine vaker gaat langskomen! Hij/zij komt in elk geval niet uit de nabij gelegen huizen...

ina zei

Ik ken wel drie-in-de-pan.

Annemieke zei

Mooie foto van Cera op de boom. En de Boez staat er ook mooi op met zijn dop-ogen.

Natuurlijk heel sneu dat Cera straks gaat verhuizen...hopelijk horen we nog veel van haar in de bijlage.

Hans zei

Gisterochtend kwam mijn dochter met een vreselijk bericht,

want haar allerliefste vriendje ging verhuizen naar Maastricht.

Ik moet aan deze regels uit een liedje van Therese Steinmetz denken sinds de mededeling dat Cera gaat verhuizen. Vooral omdat het mij is overkomen. Alleen was ik degene die met mijn vader en moeder moest verhuizen en zodoende een vriendinnetje moest achterlaten. . ,.

Maar dat is het leven. Ik hoop voor Boez dat de nieuwe kleine een goede vervanger voor Cera wordt.