dinsdag 26 januari 2010

Ik weet het niet meer.....


Cera:
Alstublieft, mevrouw Katblad, troost mij want ik weet het niet meer. Aan de ene kant wil ik graag naar mijn eigen huis en mijn eigen familie, maar ik wil ook zo graag hier zijn. Het klopt allemaal niet meer en ik weet niet wat ik moet. Ja, ik hou erg van mijn eigen mensen en de kindmensen, maar ik vind geen rust in mijn eigen huis. Er is een soort spanning die ik niet snap en waar ik voor wil vluchten. Ja, misschien dat ik daarom wel zoveel moet plassen. Daarom zou ik u willen vragen, mag ik vanavond hier slapen? Op die opgevouwen slaapzak of op uw dekbed? Bij de Boez dus, ja? En vindt u het dan goed dat ik zijn snuitje weer was als hij zo lief ligt te slapen? Nee, daar wordt hij niet wakker van heh? Ja, zo leuk als hij onder uw dekbed ligt en zijn koppie steekt uit! Dat kan ik echt niet weerstaan nee, en dan moet ik even zijn oortjes wassen. Heeft u hem ook horen kreunen? Ja, ik ook. En heeft u ook gemerkt dat ik helemaal op het randje lig zodat ik maar weinig plek inneem? Nee, ik wil namelijk niet lastig zijn maar wil er wel graag bij. Dus vindt u het goed dat ik vanavond hier slaap? Als ik niet lastig ben? Alstublieft mevrouw Katblad?

6 opmerkingen:

Katja zei

Snik...

de redactie zei

Inderdaad....

mevrouw Katblad zei

Wij hadden Cera al eerder op de avond terug naar huis gebracht, maar een uurtje later zat ze weer voor de deur. Klagend. Wij kwamen net thuis van een uitstapje en ze glipte mee naar binnen. En toen dit.
Tja....

ina zei

Kan ze echt niet blijven?
Als we een petitie aanbieden aan haar mensen? En een collecte houden om bij te dragen in de kosten van eten en dierenarts?

Hans zei

Lijkt me niet verstandig.
Ik heb hetzelfde meegemaakt met mijn eigen kater, Bacchus, die van het Ei met Spek. De bewoners van de Nieuwe Rijn vonden het heel jammer dat ie wegging, maar hij is toch met mij weggegaan. Ik ben wel af en toe met hem naar zijn vriendjes (bij Aquarium Stol) gegaan.

Trudi zei

Heeft mevrouw Katblad lekker geslapen met vier katten op haar bed?