woensdag 6 januari 2010

Jaaroverzicht 2009 - april/juni


APRIL
Boez klimt in een boom en kan er niet meer uit. Na een hoop geroep en gehuil van de Boez laten wij de brandweer komen. Dat hadden we beter niet kunnen doen, want Boez raakt steeds meer in paniek. Tenslotte sturen we de brandweerwagen en mannen weg, en weet mens Ivo (van Storm) in de stromende regen m.b.v. een ladder de Boez in zijn kraag te grijpen....



Boez is sowieso erg ondernemend. Hij verkent enkele keren de daken in het Hof en is soms urenlang weg.



Max duikt steeds vaker op. Wij kennen hem dan nog als "de Vreemde" en weten niet waar hij woont. Later komen we erachter dat Max in de parallelstraat woont.


Japekop heeft problemen met de ondernemende Boez. Hij is bang dat Boez het voor het zeggen gaat krijgen op de redactie en probeert dat te voorkomen door de kleine regelmatig tegen de grond te werken.



De Nepeta komt lekker de grond uit en groeit hard. Diverse katten doen daar hun voordeel mee en zijn regelmatig onder invloed. Kaija woont daar waar de Nepeta het weligst tiert en verkeert dus regelmatig in hogere sferen. Haar huisgenote Siep doet flink mee en af en toe zien ze samen muizen vliegen....



Gijs doet kunstjes op de pergola en bewijst dat hij de beste klimmer van de katbladbuurt is. De Boez wordt door een bij in zijn lip gebeten en wij moeten de angel eruit trekken.
Rooie Gijs en Iwan hebben mot, de traprenovatie zorgt voor een hoop onrust op de redactie, het weer is lekker er dus zijn er regelmatig redactievergaderingen aan de buitentafel.
Bel de Franskat valt de Boez aan. Oscar en Lima worden bedreigt door Storm. Zwarte Gijs wordt door een klein mens aan zijn staart getrokken en Ollie gaat aan de pijnstillers.


Iwan ontmoeten wij regelmatig in de Hoftuin, ook hij houdt van Nepeta, ontdekken wij...
Mevrouw Troy doet een Nepetatest en lust er wel pap van (zie onder).


De Boez maakt voor de eerste keer kennis met een blafbeest, Cera durft zomaar het huis van Bel binnen te dringen (samen met Japekoppie) en Boez doet hetzelfde bij het huis van Mio.
Bolle Wangen is verliefd op Jaya en Siep is jaloers op haar. Bohr is jaloers op Cera en we maken kennis met Flash en Schneider die aan het gevaarlijke water wonen.
Cera en Japekop gaan samen op verkenning en mevrouw Troy bewaakt het poezenloket, dat steeds vaker open kan omdat het zulk aangenaam weer is.


MEI

Ook Diablo komt vast te zitten in een hoge boom in de katbladstraat. Hij zal er de hele dag blijven zitten, ondanks het aanbod van allerlei poezentrappetjes en ladders. Tenslotte weet hij zelf weer uit de boom te komen.


Mio is uit logeren geweest en doet zijn beklag.


Storm bedelt om aaien. Vertelt ook dat hij best lief is, al toont hij dat niet zo.
Boez wordt onwel door het vangen en vreten van veel vliegen, wij berichtten u over weer een nestje bij Wilma's opvang, Cera redt de Boez uit Bel's klauwen en wij tonen u foto's van de geheime muizentuin.
Jaya komt op bezoek in de Hoftuin, Bobo zit Cera dwars tijdens een verkenningstocht, Cera en Japekop stelen de brokjes van de Boez en wij maken kennis met het wijkinitiatief "Kat uit de Gracht".


Cera en de Boez spelen regelmatig samen binnen en buiten.



Japekop krijgt op zijn donder omdat hij de gevaarlijke weg is overgestoken.


De Boez vangt een flinke muis en wij laten hem een kwartiertje zijn gang gaan voordat wij de muis afpakken....


Cera heeft een Libelle gevangen en deelt haar prooi met Charli en Japekoppie.
Wij gaan op studiereis naar Lesbos, Griekenland en doen daar verslag van.
JUNI

Op Lesbos ontmoeten wij bij ons hotel Moustaki. Wij worden verliefd op dit prachtige katertje, en "de Mouzsch" bezoekt ons regelmatig op ons balkon alwaar hij uiteraard lekkere brokjes van ons krijgt.


De Mouzsch achtervolgt ons voortdurend en houdt onze tas in de gaten. Dat is omdat daar brokjes inzitten! Aan het strand komt Mouzsch bij ons zitten, op het terras slaapt hij in een stoel naast ons.


Mouzsch heeft een zeer goede relatie met Pouzsch (rechts), en natuurlijk voorzien wij haar ook van brokjes.

Wij komen op Lesbos erg veel zielige poezen tegen en hebben altijd brokjes bij ons.
Het afscheid van de Mouzsch valt ons zeer zwaar....

Na 14 dagen Lesbos begroeten we onze redactiekatten weer. We zijn allemaal blij elkaar weer te zien...

De Boez komt per vergissing terecht op het bankje van Storm en schrikt zich een ongeluk.



Cera po(e)seert in de Blauwe Regen.
We starten een 2e blog om zo ingezonden foto's en verhalen een eigen plekje te kunnen geven, Jaya, Tummy en de drie jonge huisgenoten verhuizen naar Zoetermeer, Bel verpest menige verkenningstocht van Cera, Japekop en de Boez, Mio loopt een geheimzinnig virus op maar herstelt gelukkig weer snel, Japekop maakt ruzie met Simba, Ollie bezoekt geheel onverwacht de Hoftuin, Charli gaat mee op verkenning en we plaatsen een advertentie voor een tweede (mens-)redacteur. Katja gaat ons helpen met de redactie van de Bijlage van het LKB.
Bohr wordt door Panda van het dak in de klimop gejaagd.


En wederom zoeken Cera en de Boez elkaar vaak op en buitelen regelmatig over elkaar heen.
Oscar verliest zijn bandje en wij maken voor het eerst kennis met de kleine Mini!
Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

ina zei

Wat is dit leuk, zo'n jaaroverzicht!

marian zei

Bijzonder om op deze manier nog de katbladkatten voorbij te zien komen. Ieder heeft zijn/haar eigen verhaal. Goed gedaan hoor!

Katja zei

Leuk hoor, zo'n jaaroverzicht !!!
En jammer dat we Diablo verder niet meer ontmoet hebben in de krant, maar dat betekent hopelijk dat hij verder lekker veilig binnen is gebleven...