zondag 24 januari 2010

Onverwacht bezoek.


Wij waren aan het werk met de laptop toen wij het kattenluik hoorden klepperen. Nu gebeurt dat tientallen keren per dag, dus kijken wij daar ook niet van en voor op. Maar om de een of andere reden deden we dat nu wel, want de haarfabriek die zich toegang tot ons huis had verschaft, kwam erg aarzelend binnen. En dat is dus verdacht.
En ja hoor, tot onze verbazing kwam daar zomaar de Nieuwe Kleine onze huiskamer in! En zelfs Mini is nog niet zo brutaal geweest als deze Kleine! Heel voorzichtig pakten wij onze camera.
Kleine had ons nog niet in de gaten en besnuffelde op zijn/haar gemak het krabplankje. Maar toen hij/zij zich omdraaide en ons zag zitten, ging ze snel ons halletje weer in. Om door het kattenluik weer naar buiten te vluchten?



Welnee, want eerst nog besnuffelde de Kleine daar uitvoerig de deurmat. Ja, op die plek heeft Japekop wel eens een plasje gedaan!



O jee! Het klepje staat wat naar binnen! Zou dit een beletsel zijn voor de Kleine? Nee hoor, gewoon effe wroeten met je snuit en dan sta je weer veilig buiten.
Nou, dat was me wat! Toch niet weer een mee-eter erbij, heh? Ja, zoiets schiet er dus wel even door je hoofd! Want de brokjes gaan er hier, op de redactie, heel snel doorheen; neem dat maar van ons aan!
We hadden de Boez trouwens al eerder op de dag zien rollebollen met deze Kleine. En Boez kennende, zal hij hem/haar vast wel hebben gevraagd om met hem binnen te komen spelen. Muizen genoeg, zal hij wel hebben gezegd. En: hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Wel, wij moesten eerst maar eens gaan uitzoeken waar deze Nieuwe Kleine thuishoort, en of hij/zij wel uit een goed nest komt. Want we kunnen niet zomaar iedereen over de vloer hebben, heh? Daarom.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Je kunt binnenkort zelf wel een kattencafe beginnen, net als in Japan! Dan kun je bezoekers om entreegeld betalen en kun je daar weer brokjes van kopen...

Wilma zei

Nou, nou, dat mee-eten komt zo wel erg snel dichterbij zeg. Wat een brutaaltje. Maar wel een heel mooi brutaaltje. Ik ben benieuwd waar het vandaan komt en wat voor avonturen we met dit dondersteentje gaan beleven. Leuk, weer een nieuw gezichtje er bij.

ina zei

Zo, die is niet verlegen!
Gewoon in een vreemd huis naar binnen gaan. Ben benieuwd of het een jongen of een meisje is en hoe hij/zij heet.

Katja zei

ZZo, die is brutaal !!! Gelukkig dan maar dat Boez haar/hem alvast leuk vindt...heben de andere twee hem/haar al ontmoet ?

Hans zei

Cera gaat verhuizen. En door de hemel is er een nieuwe Cera gezonden. Boez heeft een nieuw vriendje/vriendinnetje. . . .