zaterdag 30 januari 2010

Vier reporters tegelijk op pad, deel 2.



We moesten dus de Steeg van Storm door!

Wel, op bovenstaande foto kunt u zien dat Japekop nog zeer voorzichtig was. Hij liep weliswaar heel kordaat, maar wel zo dicht mogelijk langs de muur. Cera ging voor de zekerheid op een tafeltje zitten, want als je hoog zit ben je in het voordeel, heh? En de Boez snuffelde uitgebreid aan de deurmat bij het kattenluikje van Storm. Het viel dus allemaal reuze mee en er was totaal geen paniek meer. Maar waar was Oscar gebleven?






Ah, daar kwam hij al "aangestormd"! De Boez schrok eerst even van de snelheid van Os, maar vervolgens gingen beiden lol trappen in de Steeg. Jazeker, over elkaar heen buitelen, elkaar uitdagen en een beetje zooien. Japekop was toen al in de Katbladstraat en Cera keek toe vanaf haar tafeltje. Wel, we konden dus concluderen dat onze haarfabrieken nu toch echt wel zo langzamerhand gaan beseffen dat er geen Storm meer op de loer ligt in deze Steeg. Hoewel, ze waren wel met veel, heh? Dus het kan ook zijn dat ze daardoor wat roekeloos waren en minder angstig. We zullen de volgende keer dat we hier komen opnieuw bekijken hoe de zaken staan. Vooralsnog kunnen we een licht optimisme toch niet onderdrukken...

Afijn, allemaal verzamelen en op naar de Hoftuin!




Daar moest Japekop natuurlijk zijn vaste ronde lopen. Want alleen zo kun je de boel goed verkennen, niet? De Boez zag Os en Cera naar de zo populaire trap gaan, dus ging hij hen achterna.






Boez beklom de trap en nam halverwege plaats, Oscar dook tussen de sprieten (of wat daar nog van over is) en Cera hield Os in de gaten. Erg spannend was het allemaal niet.




En Japekop moest weer nodig gras kauwen, dus ook weinig interessant. De fotograaf besloot nog even richting Zooiplein te gaan om de ronde te voltooien. Jongens, wie gaat er mee?





Nou, Os en de Boez wilden eerst nog even wat spelen in het midden van de tuin. Er werd over en weer wat gemept en gehuppeld. Maar ondertussen keken ze wel met een scheef oog naar het raam van een huis, waarachter Harremans jaloers naar de twee uitgelaten ventjes zat te kijken. Arme Har.




Zoals u hier nogmaals kunt zien, werd er flink gestoeid.

Cera liep voor ons uit naar de Katbladstraat en Japekop zat nog aan het gras.

De fotograaf besloot de Poort door te gaan en niet langer te wachten op de jongens.




En ja hoor, mevrouw Troy zat vanaf haar dekentje op de bovenverdieping van de redactie uit het raam naar ons te kijken. Wij zwaaiden even naar haar.
Ondertussen hoorden we Os en Boez de Poort door komen galopperen. Ja, dat weerklinkt leuk tussen die muren: tjeplokketjeplok!





Op het bankje bij het Zooiplein moest Os zich nodig aanstellen; hij ging uitgebreid liggen fleppen.





Daar stopte hij mee toen Cera boven hem langsliep.

Zo, twee van de vier waren dus met de fotograaf bij het Zooiplein aangekomen. Maar waar waren Japekop en de Boez nu? Waren zij stiekem naar huis gegaan of was er wat anders gebeurd?

U leest het in deel 3!

Geen opmerkingen: