maandag 18 januari 2010

Harremans had een probleem.


Harremans

Ja, wij hadden het heus wel gezien! Cera was heel lief op onze pergola aan het paraderen. Af en toe ging ze even zitten (mooi te wezen) en dan liep ze weer een rondje over de balken. Heel bevallig! Toen opeens kwam Harremans de pergola opgeklommen (wij hadden hem niet eens zien aankomen dus) en sloeg pardoes ons balletmeisje naar beneden. Ja, Cera was natuurlijk erg geschrokken en vluchtte direct ons huis binnen.



Nee Har, doe maar niet zo schijnheilig want wij hebben het heus wel gezien!



En de Boez dus ook. Niks geen grote ronde ogen die vriendelijk de wereld inkijken, maar een behoorlijk linke blik. Bij de Boez dus, heh? Want Boez was boos op Har. Har had zijn beste vriendinnetje naar beneden gemept en de Boez kon dat dus niet pikken. Bovendien was het onze pergola en was Harremans dus op verboden terrein.




Boez bleef op de tafel zitten en Har bleef boven. Har kon namelijk niet van de pergola af zonder binnen mepafstand van de Boez te komen. Har had dus een probleem.



En Har liep vele rondjes daarboven maar kwam er niet uit. Nee, hij zou toch op de tafel moeten springen om naar huis te komen. Nou, wij waren best bereid om even te wachten op het moment dat de Boez Har zou afstraffen. Cera zat trouwens bij ons binnen zachtjes te mauwen. Vreesde zij voor het lot van haar vriendje Boez? Of kon zij de spanning niet aan?



Ons wachten werd beloond. Har sprong na een tijdje toch op de tafel, Boez haalde uit maar wij konden niet goed zien of Harremans nou geraakt werd of niet. In elk geval wist Har niet hoe snel hij de Poort door moest om in zijn eigen tuin te komen. Tjonge, dat was wel even erg spannend geweest allemaal! We gingen maar gauw een kopje koffie maken. En Cera kon weer buiten spelen. Met de Boez inderdaad....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Net goed - stomme Harremans een beetje Cera te pesten! Goed dat Boez inmiddels opkomt voor z'n vriendin.

ina zei

Dappere Boez!