woensdag 20 januari 2010

De sneeuw is weg, deel 2


Cera en Oscar waren dus ergens van geschrokken, maar wij konden niet ontdekken wat dat geweest was. Wij staken de straat over en zagen Lima in het raam zitten. Ook hij keek ietwat bezorgd.....
Wij besloten terug te keren naar de redactie. Bij de Steeg van Storm bleven wij even staan.



Nee jongens, Storm woont hier niet meer. Voor hem hoeven jullie dus niet bang meer te zijn. En er is nog geen opvolger van "de Schrik van de Buurt" (SvdB) gesignaleerd, dus we kunnen hier veilig lopen, toch?



Nou, nee dus. Plots was Bel de Franskat opgedoken. Hij kwam onder de tafel van Storm door en ging op de bank zitten. Waarschijnlijk had hij eerder al wat verderop rondgescharreld, hadden Os en Cera dat al opgemerkt, maar wij dus niet. Nu snapten wij waarvan of van wie Cera en Os geschrokken waren. Gelukkig stond de fotograaf tussen Bel en de andere twee in. Bel durfde dus nog even niet aan te vallen, maar zijn blik loog er niet om.
Wij stelden hem toch maar DE vraag. Ben jij, Bel de Franskat, nu de opvolger van Storm of niet??? En niet liegen heh? Nou? Ben jij de nieuwe Schrik???



Bel ontkende het niet. Maar zegt u nou zelf? Ziet Bel er niet uit als een echte Schrik?
Wij vonden van wel. We hebben dus nog geen officiƫle bevestiging, maar eigenlijk is er geen twijfel meer mogelijk....




Dus toen wij Bel vertelden dat hij ons niet meer voor de gek kon houden, kwam hij van het bankje af en draaide ons zijn rug toe. Zagen wij niet wat kale plekjes? Had Bel nu al last van stress door zijn nieuwe functie?



Bel besloot ons niks wijzer te maken en ging er vandoor. Door de Steeg van Storm liep hij in de richting van zijn huis.



En Cera was blij dat hij ging. Zij had toch wel aardig wat last van spanning gehad en koos de eerste de beste plantenpot om een plasje in te doen. Dat luchtte op!



Os had verscholen gezeten tussen onze planten, of wat daar nog van over is. Nou Os, de kust is weer veilig. Wat brokjes op de redactie dan maar? Wel, dat hoef je Os niet twee keer te vragen. En zo liep deze verkenningstocht toch nog goed af. Maar van Bel de Franskat zullen we vast en zeker nog meer horen en merken. Dat belooft wat voor de komende zomer! Is Bel nu echt de nieuwe Schrik? We kunnen er bijna niet meer omheen. Maar niks is zeker en we zullen het moeten afwachten. Zeker is wel dat we Bel zeer goed in de gaten zullen houden. Meer kunnen we op dit moment niet doen....

3 opmerkingen:

Katja zei

wat ziet Bel er mottig uit zeg ! Wel wat minder mager dan een tijdje geleden gelukkig.

Annemieke zei

Het zou me niets verbazen als Bel de nieuwe SvdB zou worden - hij is er gemeen/geslepen/sterk genoeg voor. Iemand moet natuurlijk wel Storm opvolgen, anders ontstaat er complete anarchie!

ina zei

Wat kan die Bel boos kijken, zeg.