maandag 4 januari 2010

Eerste rondje in het nieuwe jaar.


De Boez wilde wel weer een rondje lopen met de fotograaf, na al die dagen met geknal. Ja, want nu was het best wel lekker rustig.
We gingen naar de Kruidentuin waar niks te beleven viel. Hoewel? Plots keek de Boez op. En wie of wat had hij dan wel niet opgemerkt?



Ha, Vlinder! Helaas voelde Vlinder zich door ons gestoord bij haar gescharrel in de tuin en dus ging ze er snel vandoor. Wat jammer nu, want Vlinder is een mooie poes, heeft een bijzondere kleur rose-oranje en dus hadden wij haar graag weer eens van dichtbij op de foto gezet. Maar dat zat er dus niet in. Nou ja, volgende keer.
Er waren geen andere katten in de Kruidentuin, dus gingen we de parallelstraat in.



Ga je mee, Boez?


Vlak om de hoek, in de parallelstraat dus, schrok Boez van iets. Hij blies op vol vermogen en daar keek de fotograaf van op want Boez blaast niet zo vaak, en zeker niet zo hard! Maar goed. Wij wilden natuurlijk weten wie er onder die struik zat, al wisten we het eigenlijk al. Ja, want hier woonde Vlinder die net voor ons was weggevlucht. Natuurlijk moesten wij dat wel even controleren!



Ja hoor, Vlinder dus.
Helaas had ze geen zin om tevoorschijn te komen. En ze had de Boez heel erg laten schrikken, dus toen wij klaar waren met het nemen van deze foto, was hij al helemaal bij de Steeg van Storm, en zat daar op ons te wachten. Nou, dat werd dus weer een rondje van niks.
Misschien speelde het geknal van afgelopen dagen nog een rol en waren alle haarfabrieken nog enigszins "upset"? Het zou zomaar kunnen. Wij lieten Vlinder snel met rust.


De Boez had dus haast, maar vlak voor de deur van het huis waar Storm tot voor kort nog woonde, werd hij wel heel erg voorzichtig en liep hij langzaam met een grote boog om het kattenluik heen. Ja, want je weet maar nooit, heh?
Er wonen trouwens alweer nieuwe mensen in het huis, maar (nog) geen haarfabrieken. Wij gaan ons best doen, dat begrijpt u zeker wel!


In de Katbladstraat stond nog een vreemd apparaat wat door Boez even onderzocht moest worden, maar erg spannend nieuws was dat niet. Zo kwam er dan weer een einde aan een kort rondje, en echt veel nieuws hadden wij niet kunnen verzamelen. Nou, dan in hemelsnaam maar een kopje koffie voor de fotograaf en een snoepie voor de Boezie, heh? Daar werden we het snel over eens.

1 opmerking:

ina zei

Wat ziet de Steeg van Storm er leeg en kaal uit, of lijkt dat maar zo?