vrijdag 29 januari 2010

Vier reporters tegelijk op pad, deel 1.


Boez en Cera wachten op Japekop...

Het regende dan wel een beetje, maar ons reportersteam was toch bereid de straat op te gaan. Boez, Cera en Oscar gingen voorop. Japekop had ook besloten mee te gaan maar eigenlijk was hij niet zo lekker. Hij begon dan ook met het vreten van gras en dus moest de rest op hem wachten. Maar toen kwam onze Verkenner A ook mee.



En Cera is inmiddels ook Verkenner A heh? Nee, dat mogen wij niet vergeten! Je ziet ook duidelijk het verschil. De beide jongens (zie boven - de Boez en Oscar) doen nog niet zo aan verkennen. Ze liepen en sprongen langs en overelkaar heen en maakten alleen maar lol. Dat gaf verder niet want dat levert soms weer leuke plaatjes op.



In de Kruidentuin gekomen, moest Japekop braken. Geen wonder ook als je je even daarvoor hebt volgepropt met grasstengeltjes.



En terwijl Japekop verder ging braken tussen de struiken, dolden de Boez en Oscar nog wat om hem heen. Nee, ze vielen hem niet lastig gelukkig. En toen Japekop klaar was met braken, moest hij de braakplek ook nog even markeren. Nee, waarom hij dat deed weten wij niet. U ziet nog net zijn staart uitsteken bovenin de foto. In het midden herkende u natuurlijk de Boez en Oscar staat tegen de ijzeren buis op.



Cera zat al op de paaltjes op het hoekje van de Kruidentuin, klaar om de Parallelstraat in te gaan. Nou, iedereen klaar voor onder water?



Ja, iedereen klaar. Nu konden we de Parallelstraat in. Gelukkig was er geen verkeer.



Cera deed uiteraard grondig verkenningswerk. Ze inspecteerde ramen en kozijnen, en deed dat erg goed. Wij waren weer erg trots op haar.




En zowaar, de jongens (Oscar en de Boez) gingen ook serieus aan de slag. De geparkeerde fietsen werden aan een grondige inspectie onderworpen. Nee, markeren doen deze twee jongens niet. Tenminste, niet zoals Japekop zijn route en belangrijke zaken merkt: staart strak omhoog en sproeien. Wij denken ook niet dat Os en Boez dat ooit nog gaan doen. U weet vast wel hoe dat komt, niet? Maar wij kunnen ons natuurlijk vergissen. Misschien zijn ze alleen nog maar wat te jong? De tijd zal het ons leren.




Os en Boez besnuffelden ook uitgebreid de plantenpotten en planten in de Parallelstraat. Erg belangrijk tijdens een verkenning en dus bemoedigend voor hun toekomst. Want ook reporters dienen namelijk hun route en omgeving goed in de gaten te houden en wijzigingen in opstelling of geur op te merken en te rapporteren. Het is maar dat u het weet.



Japekop, volleerd Verkenner en diploma A-houder, liep zelfverzekerd zijn eigen route. Hij verdeed zijn tijd niet aan fietswielen e.d. maar controleerde vooral de uitstekende delen.
En vervolgens kwamen wij bij een zeer belangrijk punt op deze route.

Jawel, het huis van Bel de Franskat. Natuurlijk moest deze plek heel goed worden gecontroleerd op geuren. En behalve Japekop begreep Oscar dat ook, al wijfelde Os eerst wel even. Tja, dit was best een linke plek en het kon zomaar gebeuren dat Bel tevoorschijn zou springen en dan was Leiden in last, heh? Maar Bel kwam niet tevoorschijn gelukkig. Waarschijnlijk lag hij zijn middagdutje te doen en had hij er geen idee van dat er een hele club reporters rond zijn voordeur liep.
Maar nu kwam er nog een moeilijk onderdeel van onze reporterstocht. Jazeker, de Steeg van Storm. Want onze reporters zijn er nog steeds niet helemaal zeker van dat Storm definitief is vertrokken, wat wij ook zeggen. Blijkbaar zit de angst er nog behoorlijk in, want op het moment dat wij de Steeg tot nu toe inliepen, waren onze haarfabrieken nog altijd bijzonder op hun hoede en vervolgden zij hun weg in of 1 grote sprint, of in slakkengang en dus nog steeds bang voor wat kon komen.
Hoe zou het deze keer gaan? We waren nu met vier haarfabieken! Zouden zij elkaar steunen of werd het een wedloop?
U leest het in de volgende aflevering!

Geen opmerkingen: