zondag 17 januari 2010

Beschikbaar.


Iwan:
Ha mevrouw Katblad, wacht eens even! Ja, u loopt daar nu wel druk heen en weer, maar u kunt vast wel even een momentje van uw tijd aan mij besteden, niet? Ja, om te beginnen eerst maar een paar flinke aaien, en dat moeten we het even ergens over hebben!



Ik weet namelijk dat u hier nu een kattenatelier heeft. Ja, mijn mens zit er ook bij. En nu dacht ik zo, u heeft natuurlijk het liefst een levend model, of zie ik dat verkeerd?
In elk geval ben ik daar uitermate geschikt voor. Wel, ik heb alleen maar een bordje - een diep bord dan natuurlijk heh - kip nodig en ik zit dan wel een poosje stil. Ja, nadat ik de kip heb opgegeten natuurlijk. U wilt geen model met een dikke pens, zegt u?



Maar mijn kleuren en tekening doen het heel goed op het doek. Ja, een kwestie van zorgvuldig de verf mengen en een leuke achtergrond verzinnen. Zoiets als deze witte muur met groene plant, ja. Zegt u nu zelf, kom ik hier niet beeldig op uit?
Ach, u heeft foto's voor de schilders? Zeker weer van uw model? Cera dus?



Juist, dat dacht ik al wel.
Oh, de mensen hebben ook zelf foto's bij zich? Van hun eigen haarfabrieken?




U weet dus zeker dat u mij niet nodig heeft?
Wel, ik blijf nog wel even in de buurt. Voor het geval u of iemand anders zich nog bedenkt, heh?
En ik poseer desnoods ook wel voor een paar van uw gehaktballetjes. Nee, zonder pindasaus dan natuurlijk. Geeft u het binnen even door? Dat ik beschikbaar ben? Ja, dan is het goed. Zult u niet vallen met uw pan soep? Wel, tot gehaktballetjes dan maar, heh?

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij staat wel mooi tegen die witte muur met klimop!

Katja zei

Ik had het best leuk gevonden als je binnen was komen po(e)seren hoor, Iwan !