woensdag 20 januari 2010

Bonya spoorde Igor op.


Het was nog niet zo laat maar al wel aardig aan het "donkeren" toen wij hoorden dat Igor zoek was. Dus maar snel de camera in de jaszak en mee helpen speuren, heh? En de Boez en Oscar gingen mee. Misschien zouden zij ons wellicht verstopplekjes kunnen wijzen.
Omdat wij zo het idee hadden dat Igor niet echt ver weg kon zijn maar misschien wel ergens opgesloten zou zitten, gingen wij eerst de Hoftuin in. En daar werden wij geroepen.



Mens Ina herkende stem en contouren: dit moest Bonya zijn!



En jawel hoor, het was de oude dame en zij had een hoop te vertellen. Het kwam erop neer dat wij met onze neus keken. Ja, dame Bonya wist waar Igor was! Wij moesten nogmaals een Poort door en dan zouden wij het ook wel zien. Wel, wij deden wat Bonya ons opdroeg. En ja hoor, in Iwan's straat hoorden wij een tweede haarfabriek mauwen. Dit moest Igor zijn, maar waar zat hij?


Ach, daar dus! Igor zat in het tuimelraam van de badkamer van een buurvrouw. Nota bene in het huis van het blafbeest dat wij "Borderliner" noemen, vanwege haar obsessie voor haarfabrieken. Ja, want als Borderliner Luna een kat in haar oogjes krijgt, wordt zij helemaal gek, gaat trillen en probeert los te breken om de kat te lijf te kunnen gaan. En Igor zat dus uitgerekend in haar huis.
Mens Ina riep Igor en Igor maakte op zijn beurt duidelijk dat hij niet meer op het dak terug kon klimmen. Het is niet zo goed op bovenstaande foto te zien, maar onder de rand van het raam loopt nog een heel stuk schuin dak (met pannen) en de kleine Heidepoes zag het niet zitten om gevaarlijke toeren uit te halen. Mens Ina was het met Igor eens. Nee, hij moest daar maar blijven zitten tot hij van binnenuit opgehaald zou worden. Er was echter 1 probleempje: het huis was donker en er was dus niemand thuis.
Gelukkig waren fiets en wielhuis van de buuf wel aanwezig, dus kon zij niet ver weg zijn. Wellicht was zij de Borderliner aan het uitlaten? Wij bleven een poosje wachten.


Igor snapte niet zo goed waarom wij hem nu niet gelijk kwamen redden. Maar hij bleef vrij rustig en deed verder geen pogingen om alsnog naar beneden te glijden.
Doch, dat Borderliner uitlaten duurde maar en duurde maar. Misschien hadden wij het bij het verkeerde eind en was de buuf wellicht toch bezig met een andere activiteit? Tijd om een andere buuf te raadplegen.


Ja, onze reporters bleven in de buurt. Voor het geval er nog iets spannends zou gebeuren, heh?
De andere buuf had wel een ideetje waar mens met Borderliner kon zijn. En jawel, wij vonden de twee. En even later kon mens Ina haar Igor uit de badkamer bevrijden. Van binnenuit dus, heh?
Borderliner hadden wij even buiten gehouden, voor het geval zij uit haar bol zou gaan. En dat deed zij inderdaad toen Igor naar buiten werd gedragen...

Gelukkig, Igor was bevrijd. Hij keek met verbazing omlaag, waar Borderliner Luna zich vreselijk aan stond te stellen.
Maar, eind goed al goed dus.


Wij gingen terug naar de redactie; onze reporters zaten te wachten in de Hoftuin, want zij hadden het verstandiger gevonden niet te dicht in de buurt van het blafbeest te blijven. Erg verstandig van ze. Kom jongens, jullie hebben wel een snoepie verdiend!
Later hoorden wij van mens Ina dat Igor, toen hij thuis was gekomen, op de leuning van de bank is ingestort en daar uren heeft liggen slapen.
Bonya kwam op schoot en eiste haar beloning op: een uitgebreide, lange aaibeurt. Voor het slapengaan kreeg zij nog een lekker hapje ook, maar dat had zij dan ook dik verdiend.
Wij weten niet hoelang het nog heeft geduurd tot de Borderliner weer gekalmeerd was, maar dat vinden wij eigenlijk ook niet zo belangrijk...

6 opmerkingen:

marian zei

Dit is weer een staaltje van perfecte samenwerking tussen mens en kat. En de foto's met zijn geweldig! Net twee koplampjes in het donker en dit maakt het heel spannend! Fijn Ina dat Igor weer thuis is na zijn badkamer en blafbeestavontuur!

Wilma zei

Hahahaha, die koplampjes van Bonya! Wat een spannend avontuur zeg. Igor houdt jullie wel bezig hoor. Al had Igor zaterdag toch echt nog mooie blauwe oogjes en niet van die enge rooie. En Bonya heeft zeker extra knuffels en lekkere hapjes verdient. Wat een kanjer om jullie te wijzen waar Igor zit! En dat terwijl hij toch een schootrivaal is.

Betty Felten zei

Wat een prachtig verhaal is dit toch, daar knapt een grieperig mens helemaal van op en die foto-s, Paul Vlaanderen op zijn best.

Mens van Mumu, Laren

Annemieke zei

Arme Igor! Gelukkig is hij weer veilig thuis gekomen. Hopelijk leert hij er van. Bonya heeft zeker een portie aai en voedsel verdiend hiervoor!
Ook een goede actie van de jonge redactieleden wat betreft dat hysterische blafbeest. Vind katten zelf ook leuk, maar weet me gelukkig meestal te beheersen.

ina zei

Ja, we zijn erg blij dat Igor na zijn domme aktie weer veilig thuis is. Hulde aan het LKB en alle medewerkers daarvan. En natuurlijk aan Bonya, die nog steeds lekker verwend wordt.

Katja zei

Fantastische foto van Bonya als een soort geestverschijning op het dak !!! En wat een spannend verhaal zeg, hoe jullie met gezamenlijke krachten Igor 'gered' hebben.