dinsdag 2 februari 2010

Belangrijke wijzigingen.

Uitleg van een nieuwe situatie in en rond de redactie.

1. Zoals u al eerder kon lezen logeert Cera een poosje op de redactie omdat haar nieuwe huis nog niet klaar is. Haar mensen zijn al wel verhuisd. Zondag was hun oude huisje leeg en is Cera bij ons gekomen.
2. Gisteren zijn Charli en Ollie (onze buurkatten) met hun mens en spullen in het oude huis van Cera getrokken. Dit is tijdelijk, want hun eigen huis wordt grondig verbouwd. Ze zullen minstens drie maanden in dat andere huis moeten bivakkeren.
3. Ons buurhuis wordt dus verbouwd (het slopen is al begonnen) en dat geeft een hoop lawaai.
4. Naast ons buurhuis zijn nieuwe mensen gekomen die eveneens aan het verbouwen zijn geslagen. Wij weten niet of deze mensen een haarfabriek hebben.
5. Aan onze andere kant heeft eveneens een wisseling plaatsgevonden en daar, u raadt het al, is het ook een herrie wegens verbouwing.

Kortom: de situatie in en rond de redactie is nogal verwarrend en lawaaierig. Japekop heeft al diverse keren overgegeven van de stress, en vannacht heeft 1 van onze haarfabrieken een plasje gedaan naast de bak. Waarschijnlijk is dat Cera geweest, die al enkele keren naar haar huis is teruggelopen en daar niets meer herkent. Gelukkig vindt ze vervolgens snel daarna de weg terug naar de redactie, waar ze haar ongenoegen kenbaar maakt. Ze eet er trouwens niet minder om, maar vraagt wel regelmatig of we de situatie nog een keer willen uitleggen. Dat doen wij dan natuurlijk.
Onze receptioniste mevrouw Troy lijkt kalm te blijven. Ze ligt op haar dekentje op de bovenverdieping voor het raam en houdt de boel daarbuiten goed in de gaten. Dat is een hele geruststelling voor ons (dat de boel in de gaten gehouden wordt dus).
De Boez is minder kalm. Hij heeft al twee nachten niet meer onder het dekbed geslapen en gaat maar voor erg korte periodes naar buiten.
Er wordt momenteel niet door de katten gewerkt voor het Katblad, dus hebben wij ze maar calamiteitenverlof gegeven. Ja, ze worden gewoon doorbetaald.
Het weer werkt trouwens ook niet mee. Wij weten niet hoe het bij u is, maar hier in Leiden is het nat, vies en donker. Wij zien nauwelijks haarfabrieken op straat; alleen Rooie Gijs namen wij gisteren waar, en dat dan ook nog in de verte.
Meer nieuws hebben wij momenteel niet. Maar natuurlijk blijven wij ons best doen, dat spreekt voor zich.

De redactie,
mevrouw Katblad.

6 opmerkingen:

ina zei

Ach ach, wat een ellende.
Sterkte, mevrouw Katblad en alle katten in de buurt.

Wilma zei

Ja, heel erg veel sterkte, want dat zal voor jullie allemaal een hele beproeving zijn. Vreselijk! Ik hoop voor jullie dat die ellende niet te lang gaat duren.

Inge zei

Veel sterkte voor jou en de poezen, speciaal voor Cera, is niet niks wanneer je mensen vertrokken zijn zonder jou en je huis is je thuis niet meer.(fijn dat je met je vriendje Boez kunt zijn)
En herrie is natuurlijk helemaal verschrikkelijk.
Kan ik nog wat Snoezepoes doneren voor de lieverds die zo van streek zijn of vonden ze het nix?

Annemieke zei

Wat een toestand!
Sterkte inderdaad voor de redactie en buurkatten - zou er ook gestresst van raken.

mevr. Katblad zei

Dank uw zeer voor uw medeleven. En mevrouw Inge: de blikjes Snoezepoes waren een groot suxxes! Ze vonden het heerlijk en wij gaan zeker ook op jacht voor meer van dit kattenvoer! Hartelijk dank!

Wilma zei

Grappig hoor. Hier vinden ze de Snoezepoes helemaal niks, behalve de tonijnpaté. (Dat is het rode blikje geloof ik.) Maar al die grote stukken vis halen ze hier hun neusjes voor op. Raar volk toch!