zaterdag 27 februari 2010

Bericht van "Katuitdegracht" (Aaf Verkade)

Meld natte katten bij ons!
Om de katten in de stad Leiden een grotere overlevingskans te bieden, willen we kattenklimtouwen ophangen aan kades die extra gevaarlijk blijken te zijn. We proberen dan natuurlijk ook de oorzaak van de te watergeraking te achterhalen en daar iets aan te doen.
Maar sinds de start van wijkinitiatief Kat uit de Gracht komen de meldingen van verdronken katten alléén nog maar binnen via de ‘buurt-tam-tam’. Ook de katten die een val in de gracht wél overleven – ze worden eruit gehaald door een voorbijganger of klimmen zelf uit de gracht – worden nog niet altijd bij ons gemeld. Voor een betrouwbaar overzicht van verdrinkingen en reddingen hebben we uw hulp dus hard nodig!
Totdat het Kat uit de Gracht-meldingsformulier online is (op 15 maart a.s.) kunt u melding maken van een 'natte kat' (levend uit het water gekomen of verdronken) via een mailtje naar info@katuitdegracht.nl Vanaf 15 maart kan iedereen gebruik maken van ons meldingsformulier, dat is ontwikkeld door NetSolid en gefinancierd met een gift van de Dierenbescherming, afdeling Rijnland.
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw melding!
Aaf Verkade,
contactpersoon Wijkinitiatief Kat uit de Gracht

Geen opmerkingen: