vrijdag 5 februari 2010

(Geen) tuinwerk.


In de Hoftuin moest weer nodig gewerkt worden, maar Harremans zat op zijn luie achterste. Nee, hij had er helemaal geen zin in, in dat wroeten tussen de planten. Ten eerste veel te nat allemaal en ten tweede kon je er toch geen wijs uit. Welke plant moest er nu uit en welke moest blijven staan? Nee, volgens Harremans was er geen beginnen aan. Dus zat hij liever lui te wezen.



Zijn broer Panda (hoofdtuinman) was het daarmee niet eens. Hij was van mening dat er wel degelijk veel in de tuin gedaan kon worden en dat dat bovendien wel zin had. Dus was hij boos op Harremans; die moest maar gauw eens komen helpen. Aan de slag dus, luie donder! Ja, Panda staat er vaak alleen voor en soms is hij dat helemaal zat! Nu dus ook.



Hij joeg Harremans van het bankje af en probeerde hem in zijn luie donder te bijten, maar Har was hem te snel af. Doch, de luie tuinmanshulp had de boodschap wel begrepen.....




en deed alsof hij aan het werk ging. Nu zagen wij toevallig dat Har alleen maar wat stond te snuffelen aan de dooie stengels, terwijl die eigenlijk gewoon moesten worden afgebroken en afgevoerd. Maar die taak leek Harremans te zwaar, dus ging hij zogenaamd aan het inspecteren. Terwijl er dus helemaal niks te inspecteren viel, heh? Nee, veel werk zou Harremans niet verzetten. Maar dat hadden we ook niet van hem verwacht.



Panda zelf trouwens was ook niet echt hard aan de slag. Ook hij stond slechts wat te snuffelen en wij zagen ook hem niks uit de grond trekken. Dus die tuin zal er ook later op de dag niet beter uitzien. Wij lieten de twee maar verder in hun sop gaarkoken. En hopen dat er binnenkort wat mensenhanden zullen wapperen. Of zouden de mensen ook liever op hun luie gat blijven zitten?
De tijd zal het leren.

Geen opmerkingen: