zaterdag 13 februari 2010

Serieuze zaak.


Japekoppie:
Nieuws verzamelen is een serieuze zaak en ik loop daarvoor graag mijn rondje, maar dan het liefst alleen. Zonder pottenkijkers of zonder jonge haarfabrieken in mijn kielzog, die maar lopen te huppelen en te springen zonder te letten op de dingen waar het om gaat, nieuws dus namelijk ja. Met de fotograaf samen oplopen is natuurlijk het meest ideale. Ik toon dan de veranderingen in of op straat, zoek interessante plekjes op en de fotograaf hoeft dan alleen nog maar op het knopje te drukken. Ja, dan is er ook nog iemand op de redactie die het verhaaltje erbij schrijft, maar in feite stelt dat niet zoveel voor. Nee, het zwaarste werk wordt gedaan door de fotograaf en mijzelf, en zo houden wij beiden eigenlijk het Katblad in stand.



Ja, ik heb hem heus wel gezien, die Oscar. Maar belangrijker is dat hij mij en de fotograaf niet heeft gezien, anders moet hij weer zo nodig mee. Ja, in dat geval kunnen we wel weer fluiten naar ons nieuws. Waarom? Wel, die Os gaat lopen klooien tijdens een nieuwsronde en verpest daarmee alles. Ja, dat heb ik al diverse keren meegemaakt en erger me daar rot aan. Wel, je loopt niet voor niets je vertrouwde route, doet dat immers voor je werk en niet voor je lol, dus moet zo'n wandeling ook iets opbrengen heh? Bovendien raakt mevrouw Katblad van streek als we niet thuiskomen met een nieuwsbericht over iets in de straat of een vreemde haarfabriek bijvoorbeeld, en dan lopen we de kans op intrekking van salaris of iets dergelijks. Ja, geen stukkie kip dus en geen stukkie kaas, om maar wat te noemen.



Kijk, daar heb je het al. Nee, hij (Oscar - red.) heeft ons gezien en daar valt niks meer aan te veranderen. Nee, die raken we niet meer kwijt dus. Nou, dat wordt dus een kiploze dag, dat staat wel vast, heh? Vette pech inderdaad. Nu hoop ik maar dat ze vanavond vergeet de pan op te bergen, dan kan ik die misschien nog stiekem uitlikken. Ja, ze denkt dat ik nooit op het aanrecht kom, maar u en ik weten wel beter heh? Nee, dat mag u niet gebruiken als nieuws in het Katblad. Ook niet voor een stukje kip of kaas nee. Zullen we maar een beetje snel doorlopen? Ja, dan kan ik tenminste weer lekker naar het dekbed. En u gaat zo zeker aan de koffie? Dacht ik al, ja.

5 opmerkingen:

Inge zei

Oh Japekoppie, valt toch niet mee he, het leven als super reporter.
Kaas is niet goed voor je maar kip wel, hoe heb je het het liefst? Rauw of gekookt? Dan kom ik jou wel wat brengen hoor, je doet toch zo je best!

Je grote fan.

mevrouw Katblad zei

Erg lief van u mevrouw Inge, maar Japekop heeft gisteren evengoed een stukje kip gekregen, van een gesmoord pootje. Rauw mag natuurlijk niet heh? U bent natuurlijk evengoed altijd welkom. Japekop moppert trouwens wel meer en doet zichzelf zieliger voor dan hij is...

Inge zei

Rauw mag wel voor poezen, zij hebben geen last van Salmonella.
Katten mogen absoluut geen vers varkensvlees.
Bob is erg gek op rauwe kip, krijgt het ook regelmatig en is er nog nooit ziek van geworden!

de redactie zei

Oh! Goed van u zeg! Het is erg prettig om zulke slimme lezers te hebben; wij leren veel bij op deze manier...
Hartelijk dank!

Inge zei

Hier een linkje naar kattenplaza forum over voeding:

http://www.kattenplaza.nl/kattenforum/viewtopic.php?f=26&t=78016