zaterdag 6 februari 2010

Reddingslijnen!


Onder toeziend oog van Oscar, hebben leden van het team "Kat-uit-de-gracht" vandaag touwen bevestigd aan de kades van het gevaarlijke water dat grenst aan de Katbladbuurt. Op bovenstaande (helaas wat vage foto) ziet u hoe de kar met touwen richting water wordt getrokken. Even daarvoor waren de touwen op de buitentafel van de redactie in stukken gezaagd en met tape aan de uiteinden omwonden.



U ziet hier hoe een van de touwen te water werd gelaten. De uiteinden dus verstevigd met tape. Door het touw werd een kleiner touw gestoken en dit werd vervolgens bevestigd aan de kade.



Zo dus! Het touw raakte net het water en het andere uiteinde werd iets verderop weer aan de kade bevestigd. Zo kunnen te water geraakte katten op het touw kruipen, even uitrusten en dan langs een van de uiteinden naar boven klimmen, de hoge kade op. Geniaal, niet? Diverse haarfabrieken werden elders in Leiden op deze manier al gered van de verdrinkingsdood.




Mevrouw Aaf en mevrouw Inge, bezig met het gereedmaken van touw nummer 2.



En zo hangt het touw dus! Elk stuk is zo'n vier meter lang.




Af en toe best even lastig om de boel stevig te bevestigen. Vooral als je om een fiets heen moet manoeuvreren.





Iets verderop zijn Peter en Lisette bezig met touw nummer 3.
In het totaal werden vier reddingslijnen aangebracht; 1 aan het eind van de Parallelstraat, 1 aan het eind van de Katbladstraat, 1 aan het eind van Iwan's straat en nog 1 voor de deur van Gizmo en Poek. (Zie de kaart van de buurt, helemaal onderaan de nieuwsberichten!)


Goed gedaan Peter en Lisette!
Maar toch maar hopen dat jullie poezenbeesten niet meer te water raken! Ja, want hun Beer werd enige tijd geleden op deze plek door Bollewangen het water in gejaagd. Gelukkig kon hij worden gered door een toevallige passant.
En nu is hun Sylvester (zwart-wit) al enige tijd (sinds 18 januari!) zoek. Katbladbuurbewoners: kijk aub naar Sylvester uit!



Mevrouw Aaf neemt nog even een foto van de overzijde.



En er wordt een sticker geplakt op een verkeerspaal, zodat men weet waarvoor deze touwen dienen.
Wij spraken nog even met mevrouw Aaf toen wij op de redactie gezamenlijk een glaasje dronken. Want kunnen wij niet iets doneren aan Kat uit de Gracht? Immers, mevrouw Aaf reist het land af om touwen te verzamelen, koopt materialen om de reddingstouwen te bevestigen (tape, ringen etc.) en kan dus toch best een bijdrage gebruiken? Van bijvoorbeeld de katteneigenaren uit de buurt waar de touwen worden bevestigd?
Mevrouw Aaf zal binnenkort een rekening openen voor KudG. En het Leidsch Katblad zal als eerste een donatie van 50 Euro doen, als dank voor het goede werk dat zij met haar team heeft gedaan en nog gaat doen. En wij weten zeker dat er nog meer mensen uit de Katbladbuurt zijn die mevrouw Aaf willen steunen! Wij rekenen op u!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Een heel goed initiatief dat zeker een donatie waard is.

marian zei

Goede actie weer!

ina zei

kom maar op met dat gironummer!