zaterdag 20 februari 2010

Er zijn ergere dingen.


Terwijl de meisjes (mevrouw T. Troy en Cera) een dutje liggen te doen, zijn de jongens (Japekoppie en de Boez) druk bezig de daken te inspecteren. Wij zien nog net hoe Luna (die blijkbaar ook even op het dak was) het slaapkamerraam wordt binnengeloodst door haar mens.
We hadden Luna al een tijdje niet meer buiten gezien dus zijn we verheugd waar te nemen dat zij nog actief is.
Japekop lijkt te zijn verdwenen; waarschijnlijk is hij achter ons huis langsgegaan en zit nu in de buurt van Simba's slaapkamerraam. Wij hopen voor hem dat dat raam dicht is, anders krijgen we weer gedonder. Simba is namelijk niet voor de poes, en zeker tegen Japekoppie.
De Boez is verderop wat aan het zooien of klooien. Als hij ons opmerkt, komt hij aanhuppelen.
Op onze keukenkoepel houdt hij halt.



Hadden wij hem geroepen? Is er wat aan de hand? Nee? Waarom hangt mevrouw Katblad dan uit het raam? Nee, hij heeft niets te melden. Alles in orde op het dak, ja. En als mevrouw Katblad nu even opzij gaat, kan hij naar binnen.
Wel, mevrouw Katblad gaat opzij, Boez springt via het raam de slaapkamer in en stort zich vervolgens gelijk de trap af. Troy en Cera kijken verstoord op. Wat een herrie maakt dat ventje! En dan horen wij het kattenluik alweer klepperen. Boez neemt geen pauze. Boez gaat op zoek naar Oscar. De dagen zijn al zo kort, heh? En mevrouw Katblad ziet allemaal vieze pootafdrukken in de vensterbank, op het bed en op de trap. Ze slikt maar even. Ach, er zijn ergere dingen....

1 opmerking:

ina zei

komt me heel bekend voor, mevrouw Katblad.