donderdag 11 februari 2010

Zo jong al verslaafd?


Vanochtend vroeg kwam Monster voorbij. Hoewel, niet alleen voorbij want hij nam ruim de tijd om onze plantjes te onderzoeken. Wij hebben namelijk diverse soorten Nepeta staan, die blijkbaar (min of meer gedeeltelijk) de vorst en sneeuw tot nu toe hebben overleefd want Monster stond op wat takjes en blaadjes te kauwen.



Nu hadden wij Monster een paar dagen terug al uitgebreid zien rollen in de restanten kattenkruid in de Kruidentuin, dus vragen wij ons thans af: Is Monster een liefhebber? Of is hij nu al zelfs, op zo'n jonge leeftijd, verslaafd het het plantje?
In elk geval vond Monster verschillende potjes met het goedje en toonde zijn bijzondere belangstelling daarvoor. Hij liet de dooie Pelargoniums en Campanula's links liggen, en dat vonden wij op zijn minst erg verdacht. Wij zullen Monster voortaan extra goed in de gaten houden.....

7 opmerkingen:

Fred Rohde zei

Annemarie, is die Nepata ook een plant waar honden dol op zijn?

Hans zei

Ja, dit is een ernstig signaal!
Geen sprietje boven de grond en dan al, op die leeftijd, op zoek.

Ik zou als ik mevrouw Katblad was maar eens gaan zoeken naar de hangplekken en kruidketen!

Mevrouw Katblad. zei

Fred, zover wij weten, nee. Maar zet uw blafbeest eens in de Kruidentuin op de Nepetapollen, dan merkt u het vanzelf!

Fred Rohde zei

Dat blafbeest van mij wil soms de kruidentuin niet verlaten, sterker nog, na afloop van de gebruikelijke ronde, die begint bij de kruidentuin, wil hij er met alle geweld nog een keer langs om aan de plantjes te ruiken. En als ik dan aan de lijn trek om naar huis te gaan, zet hij zich schrap. Vandaar mijn vraag.

de redactie zei

Ach.... Dat is nieuws voor ons. Wij hebben zelf ooit een blafbeest gehad, maar die rolde alleen maar door de schapenpoep. (En vrat daar ook nog eens van; stonk dan dagenlang uit haar bekkie.)
Blafbeesten doen soms rare dingen; een studie op zich. Maar daar houden wij ons dus niet mee bezig. Misschien via Google iets over te vinden? Wij wensen u veel succes toe. Anders moet u maar eens een polletje op uw balkon zetten en kijken wat er dan gebeurt met uw blafbeest..... Heh?

Katja zei

't Kan natuurlijk ook dat het blafbeest niet het kattenkruid interessant vindt ruiken, maar de luchtjes die de daarin rollende katten hebben achtergelaten...

de redactie zei

Mevrouw Katja, wat bent u slim!!!