donderdag 11 februari 2010

Bohr tevreden over thuiszorg.


Het kan wel eens voorkomen dat sommige haarfabrieken niet zo tevreden zijn met de thuiszorg, waarvan zij een enkele keer voor even afhankelijk zijn. Zo hadden wij dat tenminste al eens ervaren met Bohr. Doch deze keer leek zij niet uit haar hum, terwijl mevrouw Katblad toch een beetje aan de late kant het ontbijt kwam serveren. Maar dat had weer te maken met de felle koude, dus kon Bohr daar wel begrip voor opbrengen.
Nee, mevrouw Katblad werd allerhartelijkst ontvangen en er viel geen onvertogen woord.



Ja, de temperatuur in huis was precies goed, meldde Bohr, en verder had zij goed geslapen. Wel had zij een behoorlijke honger nu, maar dat is niet meer dan logisch heh? Daarom maakte mevrouw Katblad haast met het serveren van het ontbijt. Nee, er hoefde verder niet gebadderd te worden (of meer van die onzin), en in ochtendgymnastiek had zij ook geen zin. Wel had zij behoefte aan een aaibeurt, maar dat is altijd automatisch bij het ontbijt inbegrepen.
Ja, Bohr was vandaag best tevreden met de thuiszorg, en dat maakte mevrouw Katblad ook weer blij.



Op de terugweg naar de redactie zaten onze twee leerlingverslaggevers bij de Poort te smoezen. Waren zij boos omdat hen de toegang tot het huis van Bohr was geweigerd? Hadden zij wellicht het onzalige idee dat zij tekort kwamen?
Wel, wij kunnen u meedelen dat Boez zijn ontbijt nauwelijks had aangeraakt, maar dat was zijn eigen keuze geweest. En wij willen ook wel even kwijt dat Oscar al diverse keren op de redactie was geweest om een voorschotje te nemen op zijn beloning voor een a.s. reportage, dus dat zat ook wel goed, dachten wij zo. We houden het er dus maar op dat de twee ventjes beledigd waren omdat wij hen geen toegang hadden verleend tot het huis van Bohr.
Wel, ze bekijken het maar!

2 opmerkingen:

ina zei

Wat zitten ze daar mooi op je te wachten, Annemarie.

Mevrouw Katblad zei

Eh...ja. Zo kun je het ook bekijken!