zondag 21 februari 2010

Oorlog in huis.

Vanmiddag kregen wij bezoek van het mens van Fleur en (meneer) Troy (zie in rechter kolom bij labels voor meer info over beide haarfabrieken).
Het volgende is namelijk het probleem.
Eerst een paar feitjes.
Beide katten komen uit het asiel, groeiden wel samen op maar wonen sinds hun vierde bij hun nieuwe mens. Ze konden altijd erg goed met elkaar overweg.
Fleur (de zwarte poes, 10 jaar) kampt al langer met een nierkwaal en slikt daar sinds kort pilletjes voor.
Meneer Troy (ook 10) heeft erge last van gluurders, en dat is de laatste tijd vooral het nieuwe katertje Monster. Hij raakt daarvan zo opgewonden, dat hij in zijn woede al eens zijn huisgenote Fleur heeft aangevallen (hij kon niet naar Monster toe en Fleur was voorhanden...).
Beide poezen hebben 1 gezamenlijke verdieping die ze "verdelen" en kunnen niet naar buiten, behalve dan - bij goed weer - op het binnenplaatsje. Ze delen 1 kattenbak.

Sinds enkele dagen nu, is het oorlog in huis. Wanneer het mens afwezig is, vallen Fleur en Troy elkaar aan. Of Troy valt Fleur aan of omgekeerd, dat is nog niet vastgesteld. Soms liggen er plasjes in huis in plaats van in de kattenbak. De plukken vacht vliegen in het rond. Er liggen eveneens bloedspetters; Troy heeft een wond vlak onder zijn oog.

Het mens overweegt nu om Troy uit huis te plaatsen (bij zijn ex-vriendin), omdat hij bang is dat er dooien zullen vallen. Bovendien zal hij de dierenarts nog een keer raadplegen; de feliway haalt niks uit overigens.
Heeft iemand een ideetje over wat er aan de hand kan zijn met deze twee haarfabrieken? Graag uw reactie. Het mens van Troy en Fleur ontvangt graag goede raad....

8 opmerkingen:

Inge zei

Wanneer men zeker weet dat het aan het bezoek voor het raam ligt, nl Monter(tje), zou ik ervoor zorgen dat hij, Troy, hem niet meer kan zien, dus raam afplakken ofzo.

En de beide katten tijdelijk scheiden en heel langzaam herintroduceren.

Ook is er de mogelijkheid een kattengedragstherapeut te consulteren

Veel succes, lijkt me een waardeloos probleem.

Inge zei

http://www.kattenplaza.nl/kattenforum/viewtopic.php?f=25&t=82421

Hier kan je lezen waar je op moet letten, mocht je een gedragstherapeut zoeken en waar je ze kan vinden.

Trudi zei

Ieder een eigen kattenbak en een dosering Bach rescue.... en alleen bij elkaar als het mens er is

Jacq. zei

Ik zal Carin vragen of zij kan helpen. Zij is bijna klaar met haar opleiding kattengedragskunde. Hier moet toch een oplossing voor zijn?!

Hans zei

Ik heb dat meegemaakt met mijn eigen katten, zie mijn verhaal over de katten-Prozac. En inderdaad, het was Clomicalm. als ze toch niet buiten mogen komen, op een klein stukje na, geef ze dan Clomickalm. Get heeft bij Poema uitmuntend geholpen.

Katja zei

Ik heb er helaas niet veel zinnigs over te zeggen...lijkt me een moeilijk probleem, ik zou ook geneigd zijn om ze voorlopig gescheiden te houden zolang er geen toezicht is, maar daar is de ruimte misschien helemaal niet geschikt voor. Wat betreft de plasjes denk ik dat een van beide katten die tijdens het vechten laat lopen (dat deed Snuitje namelijk ook de paar keer dat ze door Loetje werd aangevallen).
Een deel van het raam afschermen lijkt me een goed idee.

Trudi zei

Ik heb een tijdje geleden hetzelfde gehad met Sam en Doortje.
Vlgs de gedragskundige gaf Doortje Sam de schuld van het schrikken...alleen omdat hij in de buurt liep. Ik denk dat Troy ook zijn vriendin de schuld geeft. Troy veel aandacht geven, en langzaam maar zeker de katten weer aan elkaar laten wennen......

ina zei

Ik denk niet dat Clomicalm mag bij nierproblemen. Sterkte met het oplossen van deze moeilijke situatie.