maandag 22 februari 2010

Geen achterblijvers aub! (deel 1)


van links naar rechts: de Boez, Oscar en Monster

Het was tijd voor een verkenningsronde met de 3 jongste (leerling-)reporters, maar toen wij onze ronde wilden starten, werden wij verrast door de aanwezigheid van het Monster in de Katbladstraat. En Monster was behoorlijk aanwezig, want hij begon gelijk de reporters uit te dagen zodat er enige verwarring ontstond.



Cera raakte dermate opgewonden dat ze de boom in ging. Nee, niet zo hoog maar toch.... Wat deden de anderen?



De Boez rende achter Monstertje aan, de straat over, de tafel onderdoor, tussen de fietsen etc. En toen Monster tussen de struiken dook, gaf Boez het op. Op bovenstaande foto ziet u de Boez van Monster weglopen, terwijl de laatste net weer uit de struiken is gekomen.


Oscar was op zijn manier erg opgewonden. Dat uitte zich in het rollen door een hoop bladeren die regelmatig wordt gebruikt door Cera. Als toilet dus, ja...... Maar we wisten al dat de Oz een viespeuk is, niet? Wij zagen hem al eens uitgebraakte kattenbrokjes van de straat vreten, door modder rollen en ga zo maar door. En als hij zich daarna nou zou wassen? Maar nee dus. Zo loopt hij ook al dagen rond met een zwarte vlek (waarschijnlijk autosmeer), maar wassen ho maar. Moeten wij nog meer voorbeelden aandragen? U zegt het maar. Voor ons staat echter vast dat Os een smeerkees is.



Os had het dermate druk met het zich wentelen door de vieze hoop, dat zelfs Monster verbaasd toekeek. Werd hij zomaar genegeerd door Os? Ze zouden toch gaan dollen en niet rollen, of hoe zat het? Even bleef Monster nog wachten, maar Oscar was nog lang niet klaar, dat was wel duidelijk. Dus ging Monster op zoek naar ander vertier.



Doch de Boez was ook niet langer beschikbaar. Hij zat eveneens verbaasd te kijken naar de viespeukerij van zijn vriendje Os.



En Cera werd een beetje boos. Ja, want het was wel haar plasplekje wat nu helemaal omgewoeld werd! Bovendien, we zouden toch een rondje verkennen gaan doen, niet? Nou dan?




Os, bekijk het verder maar, want Cera heeft helemaal gelijk. We zouden een rondje gaan maken en waar je nu mee bezig bent, slaat helemaal nergens op. Wij vertrekken nu, met of zonder jou.



Maar Os ging mee. Als iedereen ging wandelen, bleef hij natuurlijk niet achter, heh? Nee, wandelen is veel te leuk, vooral als de fotograaf meegaat. In de Kruidentuin was Cera gauw klaar. Boez deed nog even alsof hij serieus aan het verkennen was, maar wij weten wel beter. De fotograaf ging de parallelstraat in, Cera volgde en Oscar wachtte op de Boez.
Zou de fotograaf er nog in slagen het hele stel mee te krijgen? En zo ja, wat lag er in de parallelstraat op ons te wachten? U leest het in deel 2.

Geen opmerkingen: