maandag 8 februari 2010

Strijd om de macht

Het is nu alweer bijna 6 weken geleden dat de SvdB (Schrik van de Buurt) Storm verhuisde naar Groningen. Het begint nu langzaam bij de andere haarfabrieken in onze buurt door te dringen dat Storm niet zomaar even korte tijd ziek-zwak etc. binnenzit, maar dat hij daadwerkelijk is vertrokken naar elders.
Onze (leerling-)reporters passeren de Steeg van Storm thans met minder angst (soms zelfs helemaal opgetogen en blij) omdat de geuren die hen aan de Zwarte Schrik doen denken, zo stilletjes aan zijn vervaagd. Maar onze verslaggevers zijn er niet opuit om de buurt te gaan domineren, om Storm's plaats in te nemen. Nee, zij zijn vooral uit op nieuws en dus niet op macht. Daar zijn weer anderen voor, zoals Zwarte Gijs en Bel de Franskat....
Eerst dachten wij dat Bel absoluut de rol van "Schrik" van Storm had overgenomen, maar vanochtend moesten wij ervaren dat Zwarte Gijs zich hevig verzet tegen deze ontwikkeling. Tenminste, hij stond niet toe dat Bel te dicht bij zijn huis kwam.
In het hieronder geplaatste filmpje hoort u meer lawaai dan dat u nu echt spectaculaire acties mag aanschouwen. Het gekrakeel was al een poosje (vanuit de redactie hoorbaar) gaande voordat wij op de plek des onheils waren gearriveerd. Wat er voor onze komst al had plaatsgevonden kunnen wij u dus helaas niet vertellen, maar wel zagen wij witte plukken uit de vacht van Zwarte Gijs ronddwarrelen, en in het laatste stukje film kunt u zelf zien dat Bel eveneens een losse pluk uit zijn eigen vacht met zich meedroeg. Wij concludeerden daaruit dat er al een meppartij aan de door ons gefilmde ruzie vooraf was gegaan.

Nog een waarschuwing:
Mocht u dit filmpje willen bekijken, houdt uw eigen haarfabriek(en) dan op gehoorsafstand. U weet vast wel waarom....


4 opmerkingen:

ina zei

Wat een prachtig concert!

marian zei

Ik heb hem uit moeten zetten.. Bommel is nog steeds zoekend waar dit geluid nu vandaan is gekomen!

Annemieke zei

Jammer dat ik geen kats versta - het was vast niet mooi wat ze zeiden! Benieuwd naar de verdere ontwikkelingen...
Is er intussen al meer nieuws van de originele SvdB? In zijn nieuwe buurt?

Hans zei

Dat was genieten. Porema (kater) trok zich er niks van aan. Ceesje en Lapje wisten net als Bommel niet waar ze moesten zoeken!

Dat ik wat laat reageer heeft te maken met de firma Ziggo! Mijn modem is van slag sinds de storing vorige week vrijdag.