zondag 21 februari 2010

Centjes voor een heel belangrijke zaak!


Inge aan het snijden; een zware klus!

Het werk van "katuitdegracht" gaat door. Dat moet wel, want er moeten nog op veel plekken dergelijke touwen worden opgehangen in de Leidse grachten. Helaas verdrinken er nog veel te vaak haarfabrieken die te water raken, en er niet in slagen de hoge kades op te klimmen. Gelukkig werd er al een aantal katten gered doordat zij langs een "reddingslijn" van Aaf weer op de kant konden klimmen, maar er hangen dus nog niet genoeg van deze touwen.....

Op bovenstaande foto (genomen door Aaf Verkade) ziet u Inge bezig met het in stukken snijden van het lange stuk touw. Eerst werd door Aaf het touw omwonden met een flink stuk stevig tape, daarna sneed Inge het op die plek doormidden. Vervolgens werd ter plekke (op de kade) een dunner stuk touw door het grote gehaald en kon de reddingslijn worden opgehangen aan ringen of hekken.




Zo, weer een reddingslijn opgehangen!

U ziet op deze foto duidelijk hoe zo'n reddingslijn eruit ziet. Als hier een haarfabriek te water raakt, kan hij/zij na het spartelen en zwemmen eerst even uitrusten op het touw dat over een flinke lengte net onder water hangt. Vervolgens, als het beestje weer wat op krachten is gekomen, kan het via het touw de kade opklimmen.

De touwen werden gedoneerd door diverse bedrijven, maar nu is de voorraad weer op. Wie weet nog adressen waar Aaf nieuw (gebruikt...) touw kan halen? Er is, zoals eerder gezegd, nog veel meer nodig!
De Dierenbescherming afd. Rijnland ondersteunt dit project al vanaf de start, net als het Katblad en andere instanties. Het startkapitaal van 150 euro van de Dierenbescherming, voor o.a. de kattenklimtouwenkar en diverse montage-middelen, is inmiddels wel helemaal op.
Wat we daarom willen melden is dat Aaf sindsdien veel uit eigen zak betaalt, zoals de autokosten van het ophalen van touw (soms erg ver weg!), het printen van de voortgangsrapporten, postzegels, attenties voor eigenaren die hun kat zijn verloren etc. Gelukkig heeft Aaf kortgeleden een rekening geopend, speciaal voor de activiteiten van het team "katuitdegracht". Wij, als Leidsch Katblad, hebben direct een bedragje overgemaakt om dit geweldige team te steunen.
En u wilt vast ook wel wat doneren, niet?

Het gironummer voor donaties voor Wijkinitiatief Kat uit de Gracht is 6331376, t.n.v. A. Verkade, o.v.v. Kat uit de Gracht (en een eventuele boodschap).
Het laatste nieuws van Aaf kunt u vinden op:
http://www.katuitdegracht.nl/

Wij bedanken het team katuitdegracht voor het ophangen van een aantal reddingslijnen in het gevaarlijke water van de katbladbuurt, en wensen Aaf en haar team HEEL VEEL SUCCES toe bij al het werk wat zij nog gaan doen!
De redactie.

Geen opmerkingen: