woensdag 24 februari 2010

De derde gaat ermee heen.....


links Oscar, rechts de Boez

Het is zo langzamerhand al heel gewoon geworden dat wij 's ochtends Oscar op bezoek krijgen. En omdat hij tegenwoordig thuis op zijn gemak zijn ontbijt verorbert, komt hij niet met al te grote honger binnen. Dat geeft hem tijd en rust om uitgebreid alle aanwezigen te begroeten. De Boez krijgt een neusje, de hoofdredacteur krijgt veel kopjes en een uitnodiging om hem te aaien (nou, vooruit dan maar weer!), Cera krijgt een vriendelijk "prrr" toegeworpen en dat is dan dat. Mevrouw Troy ligt meestal boven om nog een ochtenddutje te doen dus zij mist helaas Oscar's binnenkomst met rituelen, Japekoppie (indien aanwezig) verkiest Os te negeren. En als Oscar klaar is met al zijn aandoenlijke begroetingen, controleert hij natuurlijk wel even of er nog ontbijtresten zijn, heh? Desnoods schraapt hij met zijn nagels de laatste kruimeltjes Gourmet of Snoezepoes uit de voerbakjes! En vervolgens snackt hij nog wat brokjes weg, maakt niet uit welke.

Dan is het tijd om te spelen. Meestal is dat buiten, maar soms is binnenspelen ook erg leuk, vooral omdat de Boez zoveel kattenspeelgoed heeft.


Oscar heeft een balletje ontdekt. Deze had hij nog niet eerder gezien, dus moet hij de veer- en stuiterkracht ervan uitproberen. Een klein tikje is al genoeg om het balletje flink te laten rollen!
Maar de lol van het balletje is gauw af als Os een muisje (gevuld met kattenkruid) vindt.



Eerst lijkt Oscar een beetje in de war te raken, maar dan wordt hij bedwelmd door het kruid en krijgt hij een gelukzalige blik in zijn ogen.



De Boez kijkt jaloers toe. Ja, natuurlijk zijn er zat muizen om mee te spelen en hoeft hij zich alleen maar om te draaien om een ander exemplaar te vinden op de vloer, maar eigenlijk had ook hij zijn zinnen gezet op juist deze muis....



Oscar controleert of de staart wel goed vast zit.




Os ziet ze een beetje vliegen.....





De Boez probeert te voorkomen dat wij foto's maken van Os.



Oscar trekt zich niks aan van de Boez, noch van zijn omgeving. De muis doet ertoe, de rest niet meer. Boez wacht zijn moment af. Mocht Oscar even niet opletten of in katzwijm raken, dan zal hij, de Boez dus, er als de kippen bij zijn om de muis af te pakken.



Cera bekijkt vanaf de tafel het gedoe op de vloer. Zij maakt geen deel uit van de interactie en verzint een list. Cera is een erg slim dametje....



Want als de twee ventjes even niet opletten, springt Cera van de tafel, graait de muis van de vloer en neemt het speelgoed mee de gang in. Zo! Dat is geregeld! Meisje C. is de jongens O. en B. te slim af geweest en ligt nu op de deurmat met de muis te fleppen. De jongens rest niks anders dan verbaasd en bewonderend toe te kijken.
Mevrouw Katblad trekt nog een paar andere muizen uit de speelgoedmand, maar die hoeven ze niet. Want die ene muis, dat was 'm. Dat mevrouw Katblad dat nu niet begrijpt!

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Zo herkenbaar! Kleine kinderen zijn trouwens net zo...het feit dat iemand anders met een stuk speelgoed speelt, maakt het plotseling HEEL interessant. (misschien zijn volwassen mensen ook nog wel een beetje zo trouwens...)

de redactie zei

Misschien? Een beetje?

Annemieke zei

Ik wilde de volwassen lezers niet afschrikken :)