vrijdag 5 februari 2010

Effe buiten kijken....


Onze redactiekatten komen momenteel niet veel buiten. Dat komt voornamelijk door het regenachtige weer en bovendien door het lawaai van de diverse verbouwprojecten in onze straat. Toch heeft Japekop het kunnen opbrengen om een korte verkenningsronde te maken. En de Boez heeft zo af en toe ook wel behoefte aan een frisse neus. Zo kwam het dat die twee even tegelijkertijd buiten waren. Japekop kwam net terug van zijn ronde, de Boez kwam dus voor een hapje frisse lucht. Mevrouw Troy doet niets anders dan het bewaken van de straat vanaf haar dekentje op de bovenverdieping. Cera slaapt vooral veel. Hoewel het kattenluik de hele dag geopend is, vinden wij Cera meestal op ons bed of op haar favoriete stoel. Zij heeft namelijk een paar keer voor haar oude huis gestaan, en heeft op dat moment ervaren dat een vreemd mens de deur opende, er vreemde geuren naar buiten kwamen, en daardoor raakte Cera vervolgens erg in de war. Ze maakte dan direct en snel rechtsomkeer, stak de straat over en vluchtte door ons kattenluik rechtstreeks in ons huis naar boven, waar het volgens haar dus veilig is. Toen wij vanavond even op bezoek gingen in haar oude huis, heeft zij zeker anderhalf uur buiten zitten wachten tot wij het huis weer verlieten, en dat terwijl het miezerde en het geen pretje was om daar buiten te moeten wachten. Toen wij de deur van haar oude huis weer uitkwamen, keek zij ons verbijsterd aan, en toen wij de weg overstaken richting redactie, drentelde Cera beduusd achter ons aan, bijna wanhopig, maar liep direct door naar de keuken omdat het tijd was voor het diner. Wat gaat er in dat kleine koppie om?



Wel, de Boez neemt de dingen zoals ze komen. Hij is heel blij dat zijn vriendinnetje nu constant om hem heen is, en leert al goed om haar regelmatig met rust te laten zodat zij haar dutjes kan doen. Boez is niet zo van het dutterige. Ach ja, hij is nog jong heh? En vanmiddag heeft hij een bos tulpen gesloopt. Die liggen nu in de vuilnisbak.

2 opmerkingen:

ina zei

Arme Cera.
Fijn dat ze zich op de redactie veilig voelt, nu heeft ze toch een plekje dat een beetje thuis is.

Annemieke zei

Arme Cera - logisch dat ze er helemaal niets van snapt. Moet ook wel heel raar zijn als er ineens andere mensen in je huis wonen.