zondag 7 februari 2010

Ontmoeting met Monster, deel 1.


We gingen met de Boez, Oscar en Cera onze ochtendronde lopen. Eigenlijk wilde de cursusleidster er een verkenningstocht van maken, maar al snel werd duidelijk dat de 3 haarfabrieken daar geen zin in hadden. Nee, het werd klooien en zooien, dat hadden we direct in de gaten toen we in de Kruidentuin aankwamen. Oscar (boven) was zo druk bezig met het klooien op de paaltjes dat hij in eerste instantie niet eens waarnam dat Mini (ook op de foto) in het centrum zat. En als je aan het verkennen bent, mag en kan je zoiets toch niet missen!



Mini, die al klaar zat om uit te halen (zie opgeheven linkerpoot) was verbluft door het feit dat Oscar haar geen blik waardig keurde. En je ziet de teleurstelling van haar bekkie druipen. Maar, zij zou haar kans nog wel krijgen, vermoedden wij zo!



Maar toen Os zich had omgedraaid, trok iets anders zijn aandacht. Ook Mini draaide haar koppie om. Wat was daar dan? De fotograaf liep om Oscar heen om het ook te kunnen zien.




Ach, het was de Nieuwe Kleine! Die trouwens vanaf vandaag "Monster" heet! Ja, echt waar! Wij hebben uitgevonden waar dit Monstertje woont en kregen te horen dat het een ventje is (gecastreerd) van 8 maanden. En ja, hij is best klein maar dat was zijn moeder ook. Vandaar dus misschien? Maar je weet maar nooit, want haarfabrieken blijven groeien tot ze ongeveer 18 maanden zijn! Afijn, het Monster hield de Boez in de gaten, want die zat namelijk een eindje verderop.



Monster sprong van de paaltjes af en Mini sprong erop. Ja hoor, Oscar kreeg een paar flinke meppen van de felle tante, maar deed zijn best om terug te meppen. Gedurende enkele seconden zag de fotograaf twee poten door de lucht maaien. Er viel trouwens geen onvertogen woord of klank bij.




De Boez vond het allemaal maar niks, dat gemaai. Maar hij keek wel toe. Monster was ondertussen onder de struiken gekropen. Os sprong opeens op en klom zo snel als hij kon de boom in. Zou hij nu verlost zijn van zijn belaagster?




Nee, natuurlijk niet! Want Mini ging hem uiteraard achterna. En in de boom begon het meppen opnieuw en hield een flinke tijd aan.
Een paar keer zagen wij hoe Mini bijna uit de boom donderde maar toch nog aan een paar nagels bleef hangen. Nee, zij gaf niet op. En Os bleef maar proberen haar naar beneden te slaan. Wel, die zouden elkaar wel een tijdje bezig houden!


Het kleine Monster was ondertussen weer tevoorschijn gekomen en liep nu over de strook tuin naast de gevaarlijke weg. Wat was hij van plan?



Cera had de pest in. Zij was meegegaan in de verwachting dat we een echte wandeling zouden gaan maken. En nu bleven we maar wat rondhangen in de Kruidentuin! Een beetje verveeld ging ze op het pad zitten. Maar hield wel alles in de gaten heh? Ja, dat wel....



Monster had plaatsgenomen op een pol kattenkruid. Nepeta inderdaad. En sommige plukken van deze plant hadden de vorst goed doorstaan en daar zaten dus zowaar nog groene blaadjes aan. Monster ging er een paar keer flink met zijn koppie doorheen. En terwijl hij daarmee bezig was, werd hij beslopen door Oscar en Mini. Die hadden dus blijkbaar genoeg gekregen van hun boomgevecht.



Monster maakte een grote fout. Hij vergat Mini in de gaten te houden, zo ging hij op in de geuren van het kattenkruid. En Mini greep haar kans.
Zou Mini het Monster aanvallen? Kreeg Monster nu een pak op zijn falie van haar? Of zou hij nog kunnen ontkomen aan de klauwtjes van de felle tante?
We lezen het in het volgende deel!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Monster - mooie naam - maar dit monster is een schattig monster. Mini is erg fel - ook mooi hoe Oscar met zijn oren naar achteren zit op de laatste foto. Ben benieuwd hoe het afloopt - Mini maakt geen vrienden met haar agressieve gedrag - ze kan wel soliciteren als Schrik vd Buurt als ze zo doorgaat!

ina zei

Spannend verhaal!