donderdag 18 februari 2010

Afleidingsmanoeuvre.


Toen gisteren het bezoek van oma-mens voorbij was, gingen we met zijn allen naar buiten om haar uit te zwaaien. Doch Cera liet het daar niet bij. Nee, zij wilde graag nog een stukje oplopen met oma, maar dat vonden wij geen goed idee. Oma moest namelijk de gevaarlijke verkeersweg oversteken en wij zagen niet graag dat Cera dat ook deed.
Wel, wij verzonnen dus een afleidingsmanoeuvre: een kort bezoek aan de Kruidentuin met Cera, de Boez en Oscar samen. Al snel stond de hele ploeg klaar, en inderdaad. Cera werd afgeleid door haar meehuppelende vriendjes en de fotograaf, en zo kon oma zich ongezien uit de voeten maken.



De Boez ging onmiddellijk de boom in.



Oscar wilde hem achterna, maar een troep fluitende meesjes was eigenlijk ook wel erg interessant.


Cera zocht oma. Waar was zij gebleven? Wel, oma was al de weg overgestoken en te ver van ons vandaan om nog waar te nemen.



Boez deed zijn best om elke tak van de boom te verkennen. En hij zocht een goed plekje om een perfect uitzicht te hebben op de omgeving.




Gaat het een beetje, meneer Boezelmans? Kun je het allemaal zien?



Cera had een andere boom opgezocht. Dat deed zij niet zozeer voor het uitzicht, maar wel om weer eens fijn voor ons te kunnen po(e)seren. Dat was niet zo makkelijk trouwens, want op al die afgezaagde takken is het erg ingewikkeld om een leuke positie te kiezen en je op je allervoordeligst op te stellen.



Maar Cera gaf het niet gauw op. Zij schuifelde van de ene naar de andere tak en nam een aantal bevallige houdingen aan. Goed zo, meisje! Ja, Cera is een echt topmodel!


Toen we een flinke serie foto's hadden gemaakt, bleek het niet zo makkelijk om de boom weer uit te komen. Geen zijtakken en een vrij lange stam! Ja, dat moet je eigenlijk bedenken voor je omhoog gaat, heh?



We overlegden even. Mevrouw Katblad ging dichter naar de boom toe en bood Cera aan van haar rug gebruik te maken. Maar dat vond Cera te eng. Het duurde even, maar tenslotte kwam Cera op "natuurlijke" wijze weer op de grond. Ja, voor zo'n sprong moet je even moed verzamelen, maar Cera heeft al voor hetere vuren gestaan.
Even later keerden we met zijn allen weer terug naar de redactie; een paar mooie foto's rijker!

1 opmerking:

Annemieke zei

Wat een mooie fotos weer van Cera en Boez in de boom! Cera is toch echt een heel mooie poes! een waar top model!