zondag 28 februari 2010

Oscar merkte Luna niet op.

Oscar had zich gemeld voor een les "verkennen". En dan niet voor het Verkenners A diploma maar voor een juniorencursus. Onze cursusleidster had wel even tijd, dus gingen we met Oscar op stap. Wij lopen voor onze lessen altijd dezelfde route. Vanaf de redactie gaan wij naar de Kruidentuin, waar de tuin goed geinspecteerd moet worden door de cursist. Vooraf dient de pupil de tuin te controleren op andere aanwezig haarfabrieken, want zij kunnen de inspectie beïnvloeden of zelfs verknallen. Ook kunnen zij de leerling onverwacht aanvallen, en hem of haar zodoende in de war brengen. Dus Oscar moest eerst de Kruidentuin in kaart brengen met daarbij de eventueel aanwezige soortgenoten. Oscar deed dat niet, helaas....


Nee, Os ging gelijk over tot het overzien van de tuin vanaf een bankje (wat overigens op zich een goede actie is), maar vergat eerst zijn directe omgeving te controleren. En zo kwam het dat hij Luna, gezeten onder het bankje, niet opmerkte. Zij (Luna) merkte de Os uiteraard wel op en was niet blij met zijn aanwezigheid.


Os liep wat heen en weer en nog merkte hij Luna niet op. Wij besloten daarop direct de les te beëindigen. Nee, dit had totaal geen zin op deze manier. We adviseerden Oscar dan ook om maar lekker te gaan klooien en zooien, zeiden hem dat we het erg gezellig vonden dat hij zo vrolijk met ons meewandelde maar dat we verder niet onze tijd gingen verdoen met het geven van aanwijzingen en opdrachten als hij daar toch niet voor openstond. Wel, Oscar vond het allemaal best en verdween tussen de rozemarijn.



Luna was niet van plan geweest om Oscar aan te vallen, maar erg gelukkig met zijn aanwezigheid in de Kruidentuin was zij ook niet. Zij had zich verheugd op een rustig wandelingetje, zonder opwinding en ergernisjes, maar daar was nu geen sprake meer van.
Dus toen de fotograaf door was gelopen, kwam Luna onder het bankje vandaan en verdween ze onder een geparkeerd wielhuis.
Dat was overigens heel verstandig van haar, want inmiddels vielen de eerste spetters uit de lucht.
Wij liepen vervolgens met Os nog een snel rondje door de Parallelstraat en de Steeg van Storm, en keerden naar huis terug. Daar werden we opgewacht door de andere redactiemedewerkers. En ach, thuis werd het toen ook weer erg gezellig!

Geen opmerkingen: