zondag 14 februari 2010

Wij roepen getuigen op.


Op onze ronde kwamen wij in de Hoftuin, zagen dat de sneeuwklokjes op barsten staan, wilden daar een foto van maken en merkten vervolgens een muisje op; het lag daar heel stil tussen de blaadjes op bevroren bodem....
Bij nadere inspectie van deze muis, bleek het hier om een kopie te gaan van een echte, waarschijnlijk gevuld met Nepeta of iets dergelijks en helemaal en hartstikke bevroren. Voor de zekerheid maakten wij een foto van dit muisje, en dat was net op tijd. De Boez was namelijk ondertussen naderbij gekomen en griste de muis onder onze camera weg, begon te grommen om Oscar en Cera op een afstand te houden, en precies op dat moment hoorden wij onze camera zoemen; de batterij was leeg en de lens trok zich terug in het kastje....
Omdat het hier gaat om een zogenaamde speelgoedmuis, kunnen wij natuurlijk concluderen dat het beestje niet uit zichzelf terechtgekomen is tussen de sneeuwklokjes, maar door een poezenbek daar in de koude gelegd moet zijn. Zaak is nu uit te vinden welke haarfabriek nu zo stom is geweest zijn speeltje daar te verliezen. Wij roepen daarom getuigen op, of iemand die deze muis herkent en weet aan wie het beestje toebehoort.
De muis is trouwens door de Boez meegenomen naar de redactie en ligt daar ergens onder een bank of stoel, maar wij zijn graag bereid in het stof te duiken als de eigenaar van het bundeltje kattenkruid zich meldt.

4 opmerkingen:

ina zei

Voor de eerlijke vinder, vind ik.

Marrit zei

Hihi,
Dat is een muis van Bohr. Waarschijnlijk vooruitgeworpen om te zien hoe koud het is...

Kus van Marrit uit Egypte.
P.S. wij hebben het ook niet makkelijk, hoor. Het is hier dertig graden.

Hans zei

Ik houd niet van weggegooide of verloren speelgoedmuisjes met vulling die katten lekker vinden na de gifmoord op mijn katten in 1995 en 1996!
Ik zou de muis hebben weggegooid

mevrouw katblad. zei

Wel Hans,
Het is gelukkig weer allemaal in orde met de muis en Bohr.
En Marrit: wil je niet meer van die gemene reacties sturen? Dertig graden. Pfffffffff!