dinsdag 9 februari 2010

Waar zijn zij gebleven?


Snoepje, dochter van Cera, zomaar ineens verdwenen en nooit meer teruggekeerd.



Boris, alias Zorro. Dakartiest. Van de ene op de andere dag verdwenen....

Soms verdwijnen ze en horen we nooit meer iets van ze. Geliefd, goed huis, gelukkig, maar toch opeens weg en niet meer gevonden....

Loekie, rooie kat, gechipt. En verdwenen. Na weken bleek Loekie ergens opgevist te zijn door de gemeentereinigingsdienst. En niet gecontroleerd op chip, bij toeval ontdekt (na onophoudende naspeuringen) door zijn mens. Dus teruggevonden op de vuilnishoop.....

Hier klopt iets niet.
Dat er katten verdwijnen, het zij zo.
Maar het kan niet zo zijn dat ze nooit meer worden teruggevonden, vooral niet als ze zijn gechipt.
Hoewel, er schijnt "handel" in katten te bestaan. Lieve, aanhankelijke haarfabrieken worden gevangen en verkocht. Maar dan nog, een dierenarts zal elke nieuwe kat die in zijn praktijk komt controleren op een chip. Toch? Of toch niet?
Het is eveneens bekend dat de gemeentereiniging dode katten ophaalt. Na een verkeersongeluk of na verdrinking. En ook dat zo'n kat niet wordt gecontroleerd op een chip.
En zo kan het voorkomen dat iemand die zijn poes kwijt is, nooit meer wat verneemt over zijn haarfabriek, al werd de poes gevonden.

Bollewangen is een zwerver, ongecastreerd en een prachtige kater. Maar, het is zo langzamerhand bekend geworden dat hij al diverse gecastreerde of gesteriliseerde soortgenoten de dood in heeft gejaagd door ze tot wanhoop te drijven waardoor ze de gracht inspringen.
Bollewangen moet dus gevangen worden, voordat hij nog meer katten ombrengt.

Naast het castreren van loslopende katers, moet er ook een beter systeem komen voor het registreren van gevonden dode haarfabrieken.
Wie heeft een oplossing voor dit probleem?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Lijkt mij typisch een taak voor de Partij voor de Dieren, kleine aanpassing in de ongetwijfeld al bestaande voorschriften: dode dieren checken op chip en die nummers bij voorkeur op internet publiceren (evt. met korte omschrijving dier/omstandigheden)? Behoeft verder totaal geen administratie en/of afhandeling, maar de zoekende eigenaars zijn er zeer mee geholpen.
PS Ik geniet overigens sinds kort dagelijks van uw feuilleton, zalig! Dank, Elles

mevrouw Katblad zei

Welkom bij het Leidsch Katblad, Elles! Heeft u ook een haarfabriek in huis?

de redactie zei

Wij hebben ons vertrouwen in de Partij van de Dieren een beetje verloren....
Zie onze artikelen over de kattenmoord op Texel, vorig jaar.

Hans zei

Zo is er onlangs bij een van mijn buren een kat aan komen lopen, waar nergens een spoor van een eigenaar! Een cyperse kater als ik het goed heb.

Ik ken de lijsttrekker van de Partij voor de dieren hier in Leiden persoonlijk goed. Ik zal hem eens polsen.

Katja zei

Het controleren door de gemeentereiniging hangt m.i. nu toch een beetje van de 'goodwill' van de individuele 'reiniger' af. En heb het idee dat velen het blijkbaar een lachertje vinden om zich daarmee bezig te houden. En van hogerhand staan er blijkbaar geen sancties op als ze het niet doen... Maar ja, hoe doe je daar wat aan ?
En die dierenartsen die het niet controleren...die worden natuurlijk al helemaal door niemand van 'hogerhand' ergens op aangesproken...

Annemieke zei

Dierenartsen checken nieuwe katten ook niet standaard...Zou eigenlijk ook moeten.

Inge zei

Kat uit de gracht is daar al mee aan de slag, met een meldingsformulier voor particulieren, de gemeente en dierenambulance.
Hier de link:
http://www.verkademeisje.nl/kat-uit-de-gracht-nieuws/nieuwsflits3kudg.html

Smirnoff die naast de mooie Mb schildering woonde aan het gevaarlijke water is 2 jaar geleden ook verdwenen en daar hebben we ook nooit meer wat over vernomen.