dinsdag 23 februari 2010

Geen achterblijvers aub! (deel 2, slot)


In de parallelstraat mochten we constateren dat onze twee jonkies toch echt hun best deden de boel te verkennen. Er werden vele tweewielers (fietsen - red.) geinspecteerd op vreemde luchtjes en dergelijke, en ook werden de bloembakken en struiken aan gedegen onderzoek onderworpen. Dat biedt perspectief voor de toekomst, heh? Misschien kunnen we onze cursusleidster binnenkort zover krijgen dat ze het toch nog een keer probeert met deze twee. Wellicht zit er wel een junior-verkenningsdiploma in? De lessen moeten dan wel 's ochtends heel vroeg plaatsvinden, want onze junioren zijn gauw afgeleid en kunnen zich nog niet zo goed concentreren op het verkennen als zodanig. Maar we houden de moed erin.



Kijk, daar had je het al. Monster had ondertussen een ander rondje gelopen en stond onze haarfabrieken op te wachten in de Steeg van Storm. Japekop zou in zo'n geval het Monster negeren en gewoon doorgaan met zijn taak (maar ja, hij is dan ook gediplomeerd Verkenner A), maar de jonge Boez liet zich in de war brengen. Monster deed ook wel erg zijn best om de aandacht te trekken en stond daar wild met zijn poten te maaien. Boez kromp ineen en wist niet meer hoe verder te gaan.



Cera, ook gediplomeerd Verkenner A sinds vorig jaar, was al verderop. Zij had graag een wat langere ronde gelopen, namelijk helemaal tot aan het gevaarlijke water, inclusief kade-inspectie
en dan weer de Katbladstraat in. Maar dat zat er vandaag niet in. Ten eerste heeft de Boez de lange ronde nog niet durven lopen (hij begint te janken als wij ter hoogte van het huis van Mini komen en weigert dan verder mee te gaan), en ten tweede was er nu het geval Monster dat de boel kwam verstoren. Monster was voorlopig even klaar met de Boez en dacht Cera in de war te gaan brengen. Maar Cera hield haar koppetje koel en liet zich niet verleiden tot ordinair gesteggel midden op straat.




De twee jongens pikten de draad weer op en besnuffelden zorgvuldig de bloempotten in de Steeg. Erg belangrijk, want je moet natuurlijk aan de weet komen wie hier langskwamen en wanneer dat dan wel was, en als het effe kan ook nog hoe vaak.
Maar omdat Monster bij Cera geen poot aan de grond kreeg, kwam hij weer terug om stennis te schoppen in de Steeg.



Kiekeboe spelen achter de plantenpotten, proberen de verkenners te bespringen en meer van dat kinderachtig gedoe.



Boez liet zich meeslepen door dit kleutergedrag en ging om de hoek van de Steeg in een hinderlaag liggen om zodoende de eerst voorbijkomende te kunnen bespringen.

Dat was Oscar, maar hij liep zo snel in de richting van het Zooiplein dat Boez de kans niet kreeg zijn vriendje aan het schrikken te maken.


Er lagen nog wat stukjes ijs op het Zooiplein, en wij zagen hoe Os zijn snuit diverse keren langs het ijs wreef. Waarom hij dat deed? Geen idee! Lekker koud misschien? Of dacht hij zo zijn kop te kunnen wassen? In elk geval smolt het stukje ijs in rap tempo.



Cera was ondertussen ook naar het Zooiplein gekomen, en zij en Oscar besloten nog wat te rollen en dollen. Monster was niet meegekomen, misschien was hij wel teleurgesteld naar huis gegaan. En de Boez?



Hij had nog steeds pleinvrees en weigerde mee te spelen. Nee, Boez bleef achter het hek en zat te kijken hoe Cera en Os zich vermaakten. En omdat de fotograaf toch wel wat medelijden had met de Boez, besloten we maar terug te keren naar de redactie. Alle drie haarfabrieken gingen met de fotograaf mee, want "samen uit, samen thuis", heh? Zo is het maar net.

Geen opmerkingen: