zondag 3 mei 2009

Bewaker in de zon


Terug van onze ronde, zien we Rooie Gijs bij de ingang (of uitgang zo u wilt) van de Poort liggen. Wat doet hij daar? Eigenlijk weten wij dat al wel, maar we willen bevestiging van ons idee dus stappen op hem af.



Rooie Gijs:
Ja, ik ben de Hoftuin aan het bewaken. Vreemdelingen buiten houden, daar gaat het inderdaad om. Bovendien schijnt hier de zon dus dat is dan mooi meegenomen. Nee, Panda en Harremans zijn er niet. Ze zitten binnen, denk ik. Nee, waarom weet ik ook niet. Misschien hebben ze een gedwongen vrije dag, wie zal het zeggen heh? In elk geval sta ik er dus alleen voor. Ja, dat komt omdat ook Mio afwezig is. Die is uit logeren. Ze willen namelijk weten of hij er tegen kan om met andere katten samen te zijn. Samenwonen inderdaad. Het schijnt dat zijn mens er een kat bij wil, als gezelschap voor hem, maar Mio was vroeger nogal tegen huisgenoten en nu willen ze zien of hij daar misschien anders over is gaan denken. Ja, ik vind dat inderdaad een heel slecht idee. Want het Hof is namelijk al overvol en wij, Mio en ik, hebben al lang geleden besloten dat er geen katten meer bijkunnen, en dan al helemaal geen vreemdelingen. Vandaar dat wij ook de partij "Hof is Vol" hebben opgericht, inderdaad. En daarom lig ik ook de Hoftuin te bewaken, dat heeft u goed opgemerkt.
U zegt dat er nu, op dit moment, een vreemdeling rondscharrelt in de tuin? Dus dat ik niet goed heb opgelet? U maakt zeker een grapje? Ach, u meent het? Dan is het voor mij hoog tijd om te gaan.



Nee, ik moet dat met eigen ogen zien. Want als u gelijk heeft en er inderdaad een vreemdeling tussen mijn planten zit en over mijn paden kuiert, moet ik onmiddellijk tot actie over gaan. Ja, dan volgt er vrijwel direct een uitzetting, en wel door mij persoonlijk. In elk geval bedank ik u voor de tip. Nee, u mag niet mee en er wordt niets vastgelegd van wat er te gebeuren staat. Bovendien staat uw koffie vast koud te worden. Ajuus, ik heb haast!

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij heeft het al helemaal door met die koffie he?

Katja zei

Mevrouw Katblad, zit u nu 'vreemdelingen' in de Hoftuin te verraden, of hield u Rooie Gijs voor de gek ????

de verslaggever/fotograaf zei

Waarom denkt u dat mevrouw Katblad niet achter R. Gijs is aangelopen? Heh?

Anoniem zei

Oh, dan is het goed...

Katja zei

Pardon, dat was ik...