vrijdag 22 mei 2009

Boez te laat voor ontbijt


Ja hoor, eindelijk is het ervan gekomen. De Boez heeft het aangedurfd het slaapkamerraam uit te springen en is aan zijn eerste dakverkenning begonnen. En dat allemaal nog voor het ontbijt!
Terwijl Japekop en mevrouw Troy van hun portie Gourmet zitten te smullen, trippelt de Boez over dakterrassen en -pannen. Fraaie boel!



Het ontbijt was dus even totaal onbelangrijk geworden voor de Boez. Ja, als je voor de eerste keer op de daken loopt, vergeet je even al het andere. Dan is er niets anders meer belangrijk en dat snappen wij best.
Spannend hoor, zo'n afvoerpijp!



En het keukendakje van de achterbuurman is ook erg interessant. Er staat zomaar een bak vers regenwater naast de molen! Jawel, de buurman heeft wel een heel bijzonder dakje gemaakt!


Japekop is ondertussen klaar met eten. Hij moet nog een dakinspectie doen. Nee, dat doet hij graag alleen, dus zonder gezelschap. Hij begroet de Boez vriendelijk maar daar blijft het bij. Japekop begint gewoon aan zijn ronde, Boez of geen Boez.



Boezelmans loopt een klein stukje achter Japekop aan maar ziet zoveel dingen waar hij even bij moet stilstaan! Al spoedig is Japekop uit het zicht verdwenen en heeft Boez weer het rijk alleen.



Mevrouw Troy komt ook even kijken. Nee, zij zal het dak niet opgaan. Die tijd heeft ze gehad want die grote sprongen kan ze wegens haar artrose niet meer maken. Maar ze is er tevreden mee om de jongens vanuit het raam gade te slaan en een oogje in het zeil te houden.



De Boez ziet hoe Japekop een eindje verderop een tuintje in springt. Wij hopen dat hijzelf dat nog even laat. En Mevrouw Troy ziet hoe de Boez ziet dat..... Afijn, laat maar. Het is in elk geval allemaal erg spannend, wat er allemaal gebeurt op dat dak.



Boez komt weer wat dichterbij. Is dat wellicht omdat wij roepen dat zijn ontbijt gevaar loopt? Cera is namelijk door het poezenloket beneden naar binnen gekomen. Wij hebben haar al horen roepen. Ze had de Boez daar verwacht, want om deze tijd moet er altijd gespeeld worden. Maar ja, de Boez zit op het dak, heh? Arme Cera snapt er natuurlijk niets van.



Ah, daar is Cera al. Ze hangt uit het raam en zoekt met haar ogen het dak af. Waar zit haar kleine vriend? Wel Cera, als je recht vooruit kijkt zie je het mormel zitten! Ja, hij heeft het vanochtend erg druk met andere zaken en dus helaas geen tijd om met je te spelen!



Cera snapt het nu wel allemaal en is ook maar het dakterrasje opgesprongen. Voor haar is dit eveneens nieuw! Ze vindt het duidelijk een beetje eng, want dit is voor haar helemaal vreemd gebied! Maar ja, ze wil wel graag in de buurt van haar vriendje zijn!



De Boez is ondertussen verder gegaan met verkennen. Hij staat nu voor de dakkapel van het huis waar de oude Poekie woont. Poekie zelf komt niet meer op het dak. Boez kijkt erg brutaal door de ramen of hij haar misschien binnen kan ontdekken.



Dan gaat hij naar de volgende dakkapel. Hier woont Luna dus! Als ze de Boez maar niet ziet, want daar komt dan vast en zeker heibel van. En daar zitten we niet op te wachten. Bovendien is het nog erg vroeg in de morgen en liggen de meeste mensen nog te slapen, dus willen wij geen geblaas en gekrijs op het dak.



Cera loopt een paar rondjes onder ons slaapkamerraam en gaat dan weer naar binnen. Daar blijft ze wachten tot de Boez klaar is met zijn verkenning. Maar dat duurt nog even.



Eerst wil hij nog iets hogerop. Eigenlijk vinden wij dit een beetje te ver, voor een eerste verkenning. En te hoog bovendien. En we willen dat de Boez in het zicht blijft. Dus roepen wij hem maar weer eens.




De Boez haalt nog een paar gevaarlijke toeren uit. De dakpannen zijn nog nat en hij glibbert een paar keer gevaarlijk naar beneden. We roepen nog maar eens.



Dan komt de Boez eindelijk naar huis. Hij stort zich met Cera de trap af, springt door het Poezenloket en even later rollen ze weer samen over de straat. De Boez is zijn ontbijt helemaal vergeten! Maar het komt tenslotte toch wel goed. Waarschijnlijk is zijn maag gaan rammelen want even later zit hij in de keuken te mopperen boven zijn lege voerbakje. Dus dat vullen we dan maar heh?

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Zijn wereld wordt steeds groter! En die van Cera ook! Gelukkig is hij weer veilig terug - maar hij kan al beter op zichzelf passen (en er staan gelukkig geen bomen op het dak).

ina zei

Wat een gevaarlijke toeren haalt hij uit. Gelukkig is hij weer veilig thuisgekomen.

Wilma zei

Soms, ja heel soms, is er iets anders net even belangrijker dan eten. Maar dat is wel bij hoge uitzondering hoor!!