zondag 17 mei 2009

Wijkinitiatief "Kat uit de Gracht"



De dames Aaf, Inge, Roos, Renee en Pauliene hebben een prachtig plan verzonnen om katten die in de gracht zijn gevallen, gemept of gejaagd, van de verdrinkingsdood te redden. Zij vonden deze actie hard nodig daar er in hun gebied (Havenwijk Zuid) nogal wat haarfabrieken te water raken en vervolgens niet in staat zijn de steile kades op te klimmen. Met als gevolg dus dat er helaas erg vaak poezen verdrinken.....

Hun plan bestaat hieruit: het verzamelen van scheepstouw, dit op regelmatige afstand aan de kade bevestigen en laten afhangen in het water.

Voor dit wijkinitiatief is al toestemming binnen van het Hoogheemraadschap en de Gemeente Leiden (de watercoördinator), en het dierenmeldpunt plus dierenambulance steunen eveneens dit geweldige initiatief van harte.

Er is al heel wat (polsdik) touw toegezegd door diverse bedrijven en dus kan er binnenkort gestart worden met de tewaterlating van de eerste reddingslijn!

Mocht u ook een adres weten waar (gratis) touw te verkrijgen is, laat het ons dan weten; wij geven dit dan weer door.

Wij wensen de meiden heel veel succes toe met hun reddingsactie!

En eh...., misschien ook wel een aardig plan voor de Katbladbuurt of zelfs voor alle grachten in heel Leiden???

Uw reactie is zoals altijd zeer welkom!

5 opmerkingen:

Wilma zei

Wat een geweldig initiatief!!! Eindelijk wordt er wat gedaan aan dit onrecht. Die arme dieren hebben tot nu toe geen schijn van kans. Hebben jullie in Leiden niet een prijs voor "het idee van het jaar" of zoiets? Want dat verdienen ze zeker!

De redactie zei

Vinden wij ook!

ina zei

Prima plan!

Annemieke zei

Wat een goed idee! Moet er niet aan denken dat onze katten zo aan hun einde komen...inderdaad een supergoed idee dus!

Katja zei

Wat een enorm goed idee !