dinsdag 12 mei 2009

Gedoe in de Katbladstraat, deel 1.


Het was een rustige ochtend. Het Poezenloket stond open en we hoorden de vogeltjes fluiten. Weinig verkeer gelukkig.
Plots hoorden wij de sirene van Bolle-wangen. U raadt het al: camera gepakt en naar buiten!
Bolle-wangen had weer eens haast. We moesten achter hem aanrennen om een foto van hem te kunnen maken. Cera kwam uit tegenovergestelde richting. Ze liep hem straal voorbij. Maar daarna verscheen een andere kat die wel belangstelling toonde voor B-w.



Het was Oscar, onze jonge nieuwe Katbladstraat bewoner. Oscar is zeer nieuwsgierig want hij kent nog niet alles en iedereen in de Katbladbuurt. Maar hij doet erg zijn best, want we zien hem regelmatig op allerlei plekken rondscharrelen. Afijn, Oscar wilde dus wel even weten watvoor vlees hij nu in de kuip had, en besnuffelde B-w grondig. En B-w was op zijn beurt wel nieuwsgierig naar Oscar.



Cera bekeek het een en ander vanaf de hoogte. Nee, het contact was niet zodanig dat het tot een gezellig samenzijn leidde. Oscar moest toezien hoe B-w besloot dat hij niet interessant genoeg was om bij stil te staan. Tja, Bolle-wangen is tenslotte op zoek naar een lekker wijffie en Oscar voldoet dus niet, heh?


Oscar werd dus afgewezen door B-w. Niet dat hij daarmee zat, want er waren alweer andere zaken die zijn aandacht trokken.


B-w liep dus door. Hij zag niet eens de kleine Bobo die lekker bij de boom tussen de plantjes zat te wroeten. Of wilde hij Bobo niet zien? Bij B-w weet je het maar nooit....
Nee, B-w had andere plannen.


B-w ging de muizentuin in door een gat in de deur. Deze tuin is erg populair bij alle katten omdat er, naar hun zeggen, flink wat muizen huizen. Tenminste, dat was zo in het verleden. En dan hebben we het over een jaartje geleden. Toen lag het stuk terrein nog braak en tierde het gras met zijn pluimen en ander onkruid nog welig. Doch, aan het eind van de vorige zomer is er geploegd en gespit, en zijn er tegelpaden aangebracht en perkjes ingericht. Maar de aantrekkingskracht is nog steeds daar. Voor de katten dus, heh?



Het gat in de deur dus.
Wij kunnen helaas geen kijkje nemen in de muizentuin. Waarom niet?


Daarom niet!


Bobo had het nog steeds druk in de boomspiegel met plantjes. Wij konden hier geen kattenkruid ontdekken, maar misschien rook het er wel gewoon erg lekker.


Maar plots draaide Bobo zich om. Er was daar wat? Wat? Tja, dat wisten wij niet. Onze oren en neus zijn niet zo goed als van de haarfabrieken. Dus draaiden wij ons ook maar om.


Ah! Dat leek onze Boez wel! Wat deed hij zo ver van huis? Hij was nog niet eerder in dit deel van de Katbladstraat geweest. Zou hij eindelijk begonnen zijn aan datgene waarvoor wij hem hebben "genomen", nl. het bedrijven van de journalistiek? Zich nuttig maken voor het lkb? Wel, als dat zo is kunnen wij zijn toelage verhogen. Mits hij natuurlijk met nieuws thuiskomt. En dat valt natuurlijk nog te bezien...



De Boez is druk met het verkennen van dit deel van de straat. Hij onderzoekt de geveltuin en gevel van het huis van Oscar en Lima. En hij houdt zijn oogjes wijd open!



Ach, dat is waar ook! Oscar was ook buiten! Hij duikt plotseling op tussen de plantenpotten en blijkbaar is de Boez daarvan geschrokken want wij zien hem niet meer in beeld.


Wij vertellen Oscar over het lkb, want daar begreep hij nog niet veel van. Oscar lijkt naar ons te luisteren. Nee, hij heeft geen bezwaar tegen het maken van foto's van hem.



Hij wil zelfs best wel even meewerken en po(e)seren. Maar die geluidjes die de camera maakt, vindt hij op zijn minst toch wel een beetje "ongewoon".


Bovendien gebeurt er nu wel heel veel om hem heen. Daar is Bobo die vlakbij zit, Cera die rondhobbelt en dan ook nog de Boez die een beetje loopt te klieren. En dat allemaal in zijn gebied!


Die Boez, ja dat is me een portret. Dat is er eentje die je in de gaten moet houden, vindt Oscar.



Ze zijn even oud, Oscar en de Boez. Ze zijn bovendien ook nog concurrenten, rivalen en wat je nog meer kunt verzinnen op dat gebied. En dan krijg je dus mot. Wie is de sterkste? Wie is over wie de baas?

Wel, het lijkt erop of de Boez meer zelfvertrouwen heeft dan Oscar. Want de laatste is onder het wielhuis gevlucht en de jongeheer Boezelmans heeft hem in de tang.
Gaan we nu een staar-offensief beginnen? Wordt er straks een conflict uitgevochten?
(We lezen dat in de volgende aflevering!)

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Rood wit vs Zart wit!

Wilma zei

Wat leuk dat Oscar nou ook mee gaat doen. Ik vind zijn staart zo mooi! Ik wordt trouwens toch wel nieuwsgierig hoe die muizentuin er uit ziet. Hopelijk kunnen we dat nog een keertje te zien krijgen.

De baas zei

Regelt u dan maar een slotenmaken ofzo, want wij hebben dus echt niet overal sleutels van, al schijnt iedereen (vooral katten) dat te denken!

Wilma zei

Maar volgens mij blijft voor een redactie van een krant als het lkb toch geen deur gesloten. Zij hebben overal hun connecties, dus het moet ze vast wel een keertje lukken om iemand te vinden met de sleutel. Daar heb ik het volste vertrouwen in.