dinsdag 19 mei 2009

Van klein naar groot.


Onze ronde leidde ons langs het Zooiplein. Daar dachten wij in eerste instantie de Boez waar te nemen, maar bij nadere beschouwing bleek het Lima te zijn. Wij stapten maar eens naar hem toe om een praatje te maken. Misschien zat er zelfs een klein interview in?



Nee, Lima vertrouwde ons voor geen cent. En terecht natuurlijk. Want voor je het weet sta je in het Katblad en worden je allerlei dingen in de schoenen geschoven, of laten ze je dingen zeggen die je helemaal zo niet had bedoeld.



Lima had daar duidelijk geen trek in dus maakte hij dat hij weg kwam. Gelukkig was zijn huis dichtbij: alleen maar even de straat oversteken.


Voor zijn huis verstopte hij zich tussen de potplanten. Nee, de deur was en bleef dicht dus naar binnen kon hij niet. En omdat dat vervelende mens met die camera maar bleef rondhangen voor nog een mooier plaatje, zocht hij een betere schuilplek.



Ja Lima, dat heb je als je in de Katbladstraat woont. Elke dag nieuwe kansen om de rioolpers achter je aan te krijgen! Maar geloof ons, dat gaat wennen. En wie weet ga je het straks nog leuk vinden ook.
Wij besloten om Lima maar met rust te laten en gingen op huus an.


Daar werden we begroet door de Boez. Nu zagen wij toch wel duidelijk verschil met Lima! Boezelmans is best wel een flinke vent geworden ondertussen. Dat valt niet zo op als je hem elke dag om je heen hebt... Maar toch blijven wij hem nog even "de kleine" noemen. Niet vanwege zijn formaat, wel vanwege zijn gedrag!

2 opmerkingen:

ina zei

Laat hem nog maar even lekker kind blijven.

de redactie zei

Wie? Lima of de Boez? Of allebei?