maandag 11 mei 2009

Vriendinnetje uit duizenden!


Deze keer gingen wij weer naar de Kruidentuin. En ja, ondanks de flinke buien stonk het er nog behoorlijk naar de mest! Wie er met ons meegingen? Wel, uiteraard Cera (op bovenstaande foto), en mevrouw Troy, de Boez en Charli. Het was nog vroeg in de ochtend en wij waren van plan het kleine rondje te doen. Ja, dat waren wij van plan. Maar het zou allemaal anders lopen.



Mevrouw Troy zoekt direct een plekje met lekker gras op. Een beetje droog, dat wel, maar dat schijnt zij lekker te vinden. Wijzelf lopen even een rondje om het centrum heen zodat de haarfabrieken de kans hebben uitgebreid de tuin te verkennen.



De Boez is erg enthousiast. Hij schijnt geen last te hebben van de stank van de mestkorrels en scharrelt wat tussen het kattenkruid.


Het is dus nu de bedoeling dat wij de hoek omgaan, de Parallelstraat in. Het zal de tweede keer worden dat de Boez dit rondje gaat lopen. Maar Boez is nog niet klaar met het verkennen van de tuin. Hij duikt de struiken in. Mevrouw Troy blijft liever onder het bankje zitten en dat vinden wij goed. Wij zullen haar later wel weer komen ophalen.



Charli staat klaar om de Parallelstraat in te gaan. Hij wacht geduldig tot de Boez klaar is met zijn gesnuffel tussen de struiken.


Cera is de hoek al omgegaan en zit trouw te wachten op de rest van de groep. Ze is altijd zo enthousiast als wij een rondje gaan lopen! Jammer dat de boel nu wordt opgehouden door die kleine Boezelmans!



Charli is oud en wijs. Hij gaat maar even op het bankje (dat vlakbij de hoek van de straat staat) zitten wachten. Heel verstandig van je Charli! Want het kan nog wel effe duren!



Cera is het wachten zat en komt weer terug de Kruidentuin in. Waar blijft die Boez dan toch? Wat doet hij allemaal in de bush, die Boezsch?



Wij lopen met onze camera ook een eindje terug en zien het mormel zitten. Helemaal op zijn gemak zit hij daar om zich heen te kijken. Kom op Boez, we zouden toch een rondje maken? Nee, Boez trekt zich niets aan van ons geroep. Hij gaat gewoon door met snuffelen. Nou, er zullen wel belangrijke geuren zijn daar, tussen die planten!



Ondertussen is er een spelbreker gearriveerd. Hij is uit de Katbladstraat gekomen en heeft nu alleen maar oog voor de Boez. Bel de Franskat dus, sluipt heel behoedzaam in Boez' richting....



En onze Boez heeft helemaal niets in de gaten. Hij zit daar maar wat te snuffelen en graven en kijkt geen moment achterom. Japekop zou zeggen: een goede verkenner kijkt altijd achterom! Maar Japekop is er niet bij, hij ligt thuis uit te rusten van een dakinspectie. Tenminste, dat vermoeden wij.



Bel nadert langzaam maar zeker de niets vermoedende Boez. Wij vrezen het ergste, maar grijpen niet in. Want dat is dus tegen de regels.



Dan opeens duikt Cera naast ons op. Ze gaat voor ons zitten en dat is heel moedig van haar, want zo komt ze heel dicht bij haar grootste pestkop. En wat nog moediger is: Cera maakt geluid. Zo hard, dat Bel de Franskat wel moet opkijken!
Bel wikt en weegt. Wat moet hij nu? Natuurlijk wil hij graag Cera te grazen nemen maar hij was nu eenmaal op weg om Boez te bespringen. Bel kiest voor de Boez.


En hij sluipt verder de struiken in.....



Maar waar is nou toch die Boez gebleven? Bel staat stil en zoekt en zoekt.
Inderdaad, door de kreet van Cera is Boez gewaarschuwd geworden. Hij heeft toen direct Bel in de gaten gekregen. Op het moment dat Bel net even door Cera werd afgeleid, is de Boez er dus vandoor gegaan!


Bel snapt er helemaal niets van. Is hij nou in de maling genomen of hoe zit het? De Franskat kijkt ons verbluft aan en wij lachen hem uit. Maar dat hadden we beter niet kunnen doen.



Terwijl de Boez veilig op straat loopt en de Parallelstraat in wil gaan, komt Bel uit de struiken gesprongen en zet de achtervolging in. Nee, dit keer is niet de Boez zijn slachtoffer maar Cera, want die staat nu eenmaal dichterbij. Het gaat allemaal razendsnel. We horen een hoop lawaai en zien nog net hoe Bel probeert zijn klauwen te slaan in de staart van een in paniek wegsnellende Cera. Arm klein meisje. Red je je vriendje en krijg je zelf de vijand achter je aan!



Ja Boez, dat heeft ze voor jou over! Wat een ontzettend lief vriendinnetje heb jij toch! Besef je dat wel? Nee, wij gaan niet meer de Parallelstraat in maar lopen snel terug om te zien of Cera in orde is.
En gelukkig hadden wij het Poezenloket open laten staan en zit Cera op de redactie op ons te wachten. Ongeschonden zo te zien. En mevrouw Troy zit weer voor het loket met een wilde blik in haar ogen.
Bel de Franskat is nergens meer te bekennen. En even later liggen Boez en Cera weer samen over straat te rollen. Echte vriendjes, heh?

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Dat is wel heel lief! Cera is een heldin!

Katja zei

Cera blijft verbazen ! Wat een trouwhartig meisje is het toch !

De redactie zei

Ja, een betere buurvrouw kun je niet hebben, heh?

Wilma zei

Wat een lieverd is die Cera toch. De Boez helpen met gevaar voor eigen leven. Dat is nog eens vriendschap!