zaterdag 9 mei 2009

Ondraaglijke stank.....


In de Kruidentuin komt Charli ons tegemoet. Of wij het ook ruiken? Ja hoor, wij ruiken het ook. Een vreselijke stank, alsof er iets ligt te rotten ergens tussen de struiken. Wij spreken een bewoner aan en van hem vernemen wij de oorzaak van de stank: de gemeente heeft kunstmest in de tuin gedeponeerd. En ja hoor, daar liggen ze, de stinkende korrels.....


Fijn dat de gemeente zo goed voor deze tuin zorgt. Alleen: waar zijn nu de kruidenplantjes? Watvoor zin heeft het om de tuin vol te gooien met die korrels als er geen planten staan? Of komen die misschien nog? Dan wel graag dit voorjaar nog, gemeente!



Japekop is even in het centrum van de tuin geweest, maar springt er snel weer uit. Nee, geen pretje om tussen die stankkorrels te moeten snuffelen! Daar ziet Japekop dus maar vanaf.


Charli ziet eveneens van een snuffelronde af. Hij is op het muurtje gaan liggen en kijkt een tikje sip.
De bewoner vertelt ons ook dat de stank waarschijnlijk zal afnemen als het flink heeft geregend. Wel, diezelfde middag (gisteren dus), ging het flink plenzen. Wij hopen dat dat geholpen heeft.


Siep ligt chagrijnig naast het kattenkruid. Ook last van de stank? Charli heeft besloten naar huis te gaan. En waar is Japekoppie?



Toch met zijn poten in de korrels? Als hij straks maar eerst zijn voeten wast voor hij de redactie weer betreedt! Of zou hij daarmee wachten tot hij op ons bed is gesprongen?


Siep heeft toch maar van het kruid gesnoept. En ligt nu dus toch op de korrels te rollen! Nou, dat zullen je mensen je in dank afnemen, Siepie! Jij gaat zeker straks ongewassen op de bank liggen?
Wij ontvluchten de vreselijke stank en keren huiswaarts. Morgen weer een dag, heh?

Geen opmerkingen: