maandag 4 mei 2009

Niet op tijd thuis.


Normaal gesproken meldt de Boez zich, als hij buiten speelt, minstens 1 x per uur voor wat brokjes. Boez krijgt namelijk zijn brokjes apart geserveerd in kleine porties, omdat anders de senioren de te eiwitrijke brokjes jatten.
Maar goed, de Boez had zich al een poos niet meer laten zien, en dan worden wij dus wat nerveus. Nu zult u misschien denken: die Boez zal toch niet in 7 sloten tegelijk lopen? Nou, dat is dus precies waartoe wij hem wel in staat achten! En daarom gingen wij op onderzoek uit.
Op ons geroep kwam hij niet af. In de Hoftuin echter stond Rooie Gijs naast een verzameling struikjes. Hij deed alsof er niets aan de hand was, maar ondertussen stond hij wel naar de bosjes te loeren met zijn bekende "Hof is Vol" blik.


En ja hoor, daar zat hij, onze kleine held. Helemaal weggekropen in het donker. En wat lijkt hij nog klein als hij bang is!


Wij vertelden Rooie Gijs dat het tijd was om op te hoepelen. Dat wijzelf de Boez wel zouden meenemen het Hof uit. En terwijl wij dit zeiden, keken we Gijs erg streng en beslist aan. Gelukkig ontving Gijs onze boodschap en liep behoorlijk chagrijnig naar zijn huis. Nu kon de Boez tussen de struiken vandaan komen en met ons meelopen naar huis. En dat deed hij ook. Hongerig vrat hij zijn brokjes op en verdween toen weer de straat op. Juist ja, de Poort door en de Hoftuin weer in! Snapt u het nu misschien, dat van die 7 sloten?

Geen opmerkingen: